Băneasa, comună sau oraș? Locuitorii, așteptați la referendum

222
Băneasa, comună sau oraș?  Locuitorii, așteptați la referendum - referendumbaneasa-1497021988.jpg
Cetățenii din orașul Băneasa sunt așteptați, duminică, la urne, pentru a participa la referendumul ce va avea loc în localitate. 


Acțiunea este inițiată de actualul primar Paul Coliș, care a făcut toate demersurile necesare pentru a avea loc această consultare a locuitorilor. 


Concret, referendumul local pentru consultarea locuitorilor cu drept de vot vizează modificarea statutului unității administrativ teritoriale (UAT) Băneasa prin trecerea acestuia de la statutul de oraș la cel de comună. 


Localitatea Băneasa a fost declarată oraș în anul 2004, conform Legii 351/2001, ca urmare a diligențelor depuse de fostul edil Nicolae Coman. Pe atunci, șeful administrației locale le promitea cetățenilor o viață ca la oraș, cu locuri de muncă și atragerea de fonduri europene care să ducă la dezvoltarea urbei. Între timp, nimic din cele spuse nu s-a adeverit, Băneasa fiind chiar o localitate mai săracă decât unele localități cu statut de comună. În schimb, cetățenii s-au ales cu taxe mai mari, conform statutului de oraș. 


În consecință, locuitorii cu drept de vot din Băneasa vor trebui să se prezinte duminică la urne și să răspundă cu "DA" sau "NU" la următoarea întrebare: "Sunteți de acord ca UAT Băneasa să-și schimbe statutul din oraș în comună?". 


Potrivit primarului Paul Coliș, cheltuielile pentru organizarea și desfășurarea referendumului se suportă din bugetul local al orașului Băneasa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.0501 secunde