Autostrada Soarelui se împotmolește în fața samsarilor de terenuri

1566
Autostrada Soarelui se împotmolește în fața samsarilor de terenuri - b4b301e4d6121ec85f3da0ca8d9085b6.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna viitoare, Prefectura Constanța va convoca la o întrevedere toți factorii responsabili implicați în construcția autostrăzii. Prefectul, primarii localităților pe teritoriul cărora ar urma să treacă autostrada, constructorii și toți ceilalți factori
de decizie vor încerca să găsească o soluție pentru problemele apărute până acum, cea mai mare dintre ele fiind stoparea lucrărilor din cauza neidentificării unor proprietari.
"Nu reușim să identificăm proprietarii, cam asta este cu adevărat marea problemă", a declarat, ieri, prefectul Claudiu Palaz, după ședința de fond funciar, la care au fost invitați să participe și reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale.
Oficialii de la București au solicitat ajutorul Prefecturii Constanța deoarece la nivelul județului se pare că au întâmpinat mai multe probleme. Printre ele, cea mai mare este, de departe, aceea a imposibilității identificării unor proprietari pe terenul cărora ar urma să treacă autostrada. Ieri a fost luată în discuție situația tronsonului 6, sectoarele Cernavodă - Medgidia, Medgidia - Constanța. Unul dintre motive ar fi, după cu a declarat și prefectul Claudiu Palaz, acela că în încer-carea de a trage de preț, proprietarii nu apar de niciunde pentru ca autoritățile să poată demara procedura de expropriere. Alții, așa cum a precizat tot prefectul, ar putea fi plecați din țară. Cert este că autoritățile nu au reușit să îi identifice până acum, ceea ce ține în loc lucrările la autostradă. Așadar, nu se poate pune problema că nu ar fi resurse, ci prin neidentificarea proprietarilor, nu se poate crea front de lucru.
Pe de altă parte, în unele titluri de proprietate există anumite greșeli. În cadrul ședinței de fond funciar de ieri au fost aprobate rectificări la cinci titluri de proprietate cu erori materiale, trei dintre ele fiind pe raza orașului Murfatlar, unul de la Medgidia și un altul la Bărăganu.
Problemele semnalate ieri cu privire la îngreunarea lucrului la autostradă nu sunt nici pe departe noi. După cum a declarat prefectul Claudiu Palaz, acum, odată cu semnarea unui protocol de colaborare între toate prefecturile județelor pe teritoriul cărora va trece autostrada și Ministerul Transporturilor, prefecții se pot implica mai mult în soluționarea problemelor care apar pe raza județelor pe care le reprezintă. În acest context, prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz a anunțat că pentru săptămâna viitoare va convoca la o întrevedere toți factorii decizionali implicați în construcția autostrăzii, de la primarii localităților direct afectate până la constructori și reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7006 secunde