Autoritățile se pregătesc de iarnă

2554
În Sala Mare a Prefecturii Constanța a avut loc, vineri, ședința Colegiului Prefectural, context în care s-a discutat despre Planul de activitate al Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență - 2011, despre pregătirea autorităților pentru sezonul rece, precum și despre ajutoarele pentru încălzire.
Astfel, membrii Colegiului Prefectural au aprobat planul de activitate al ISU pentru situații de urgență pentru 2011, precum și setul de măsuri ce se impun a fi luate pentru prevenirea unor posibile calamități naturale. Legat de acest subiect, prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, a declarat că în decursul acestui sezon rece autoritățile trebuie să acorde atenție sporită anumitor zone din județ, acolo unde, iarna trecută, au intervenit probleme, anume în curba dinspre Cuza Vodă, cu sensul de mers spre Medgidia, în curba din comuna Castelu, precum și pe podul rutier de la Cernavodă. Palaz a subliniat că, în zonele menționate, vor exista cu siguranță probleme și iarna aceasta, fapt pentru care se impune ca aici să fie create niște depozite de nisip pentru a pre-întâmpina eventualele incidente din trafic.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanța a menționat că autoritățile vor insista anul acesta mai mult pe partea practică de prevenire a problemelor, latura "teoretică" putând suporta îmbu-nătățiri pe parcurs: "Anul acesta vom merge mai mult pe practică. În general, ceea ce faci în birou nu este întotdeauna conform cu realitatea. Sunt lucruri cu care m-am confruntat personal astă iarnă. Este un plan foarte bun, un abecedar după care ne vom ghida, dar care va fi completat în funcție de necesitățile care se vor ivi în teritoriu", a subliniat prefectul Palaz.
Tot în cadrul ședinței de vineri, Laura Constandin, directorul coordonator al Direcției Județene pentru Prestații Sociale Constanța, a făcut o prezentare a prevederilor Ordonanței de Urgență 86 aprobate în luna septembrie a acestui an, ordonanță ce aduce niște modificări OUG 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Octombrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Iarna bate la ușă, romii se bat pe lemne
Pagina a fost generata in 0.3321 secunde