€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Aurescu: Românii de pretutindeni trebuie să se bucure de drepturile fundamentale

Ştire online publicată Luni, 10 August 2015. Autor: Carmen MOCANU
Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a transmis, astăzi, un mesaj participanților la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, în care arată preocuparea permanentă pe care statul român o are pentru conservarea, promovarea și dezvoltarea identității românilor de pretutindeni.

În mesajul citit de președintele Fundației pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Popescu, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a punctat faptul că toți românii de pretutindeni, indiferent de denumirea folosită pentru identificarea lor, trebuie să se bucure de drepturile fundamentale ce vizează păstrarea identității naționale — folosirea limbii materne, accesul la serviciul religios în limba română, accesul la informație, participarea la viața socială, economică, culturală și la treburile publice — iar România insistă asupra respectării lor în dialogul bilateral cu statele de reședință, respectiv la nivel multilateral.

Ministrul de Externe le-a transmis totodată participanților că se implică personal în identificarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor cu care fiecare comunitate se confruntă. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7175 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3913 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9638 secunde