Au început lucrările la Clubul Nautic Callatis

136
Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, lucrările de construcție a "Clubului Nautic Callatis", proiect derulat prin fonduri europene. Acesta este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară 3 - Dezvoltare economică și socială - în scopul sprijinirii și cooperării transfrontaliere în mediul de afaceri și promovarea unei imagini și identități regionale. 

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 1.4 milioane de euro, obiectivul general fiind dezvoltarea afacerilor pe segmentul de turism nautic. Astfel, se urmărește valorificarea potențialului turistic și uman existent în zona transfrontalieră Mangalia - Balchik. Clădirea în care va funcționa Clubul Nautic va fi finalizată până la sfârșitul lunii iulie, iar proiectul în sine se va derula până la încheierea sezonului estival. Clubul va fi un centru logistic de afaceri în domeniul nautic, urmând să găzduiască operatori în turismul nautic și să aibă spații adecvate pentru organizarea de evenimente specifice.

Pe durata implementării proiectului, vor avea loc mai multe activități de promovare și informare, respectiv lansarea oficială a "Clubului Nautic Callatis", expoziție de ambarcațiuni, Mangalia Show nautic transfrontalier, Balchik show nautic transfrontalier, precum și o campanie "Croazieră în Delta Dunării". Grupurile țintă de beneficiari sunt operatorii/agenții economici cu activitate în turismul nautic, ce funcționează la nivelul zonei transfrontaliere Mangalia – Balchik. Totodată, sunt vizați operatorii din turism, amatorii de turism nautic, precum și comunitățile locale din cele două orașe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1972 secunde