€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Ați auzit de parlamentarii Constanței? Ce au făcut ei în doi ani de mandat

Ştire online publicată Luni, 05 Ianuarie 2015. Autor: Carmen MOCANU
Au trecut doi ani de când constănțenii au trimis în Parlamentul României 20 de parlamentari care să le reprezinte interesele. Dacă în timpul campaniei electorale, toți făceau promisiuni, la doi ani de la alegerea lor, puțini dintre ei mai știu să treacă prin colegiile unde au fost aleși.

Cât despre activitatea lor parlamentară, la fel de puțini sunt cei care își fac timp să transmită fie și prin intermediul presei activitatea pe care o desfășoară și, implicit, pentru ce își încasează salariile de parlamentari.

În lipsa unor bilanțuri făcute chiar de cei care reprezintă Constanța în Parlamentul României, la doi ani de mandat, ziarul „Cuget Liber” vă prezintă activitatea parlamentară așa cum este ea înregistrată la Camera Deputaților și la Senat.

Aflat la al treilea mandat în Parla-mentul României, deputatul Colegiului 1, Gheorghe Dragomir (PNL), a luat cuvântul în plen de 90 de ori, a avut 57 de declarații politice, 34 propuneri legislative inițiate și șapte moțiuni. Cel de-al doilea deputat, tot al Colegiului 1, Mihai Tararache (independent), a avut 28 luări de cuvânt, opt declarații politice, 32 propuneri legislative, a adresat 12 întrebări și interpelări și a inițiat o moțiune. Deputatul Colegiului 2, Mihai Lupu (PNL), se află la al doilea mandat. El a luat cuvântul în plen de 58 de ori, are 51 de declarații politice și 22 de propuneri legislative. Deputatul Colegiului 3, Cristina Dumitrache (PSD), se află la al doilea mandat. Ea a avut 19 luări de cuvânt, 18 declarații politice, 18 propuneri legislative și a adresat 24 de întrebări și interpelări. Deputatul Colegiului 3, Andrei Răzvan Condurățeanu (PP-DD), se află la primul mandat. El a luat cuvântul în plen de șapte ori, a avut cinci declarații politice, 29 de propuneri legislative, a adresat 22 de întrebări și interpelări și a inițiat șase moțiuni.

Deputatul Colegiului 4, Radu Babuș (PSD), se află la primul mandat. El a luat cuvântul în plen de 25 de ori, a avut 21 de declarații politice, 35 de propuneri legislative și o interpelare. Colegiul 5 al județului Constanța este reprezentat de deputatul Victor Manea (PNL) care se află la primul mandat. El a luat cuvântul în plen de șapte ori, a făcut trei declarații politice și a avut 20 de propuneri legislative. Deputatul Colegiului 6, Eduard Martin (PSD), se află la al treilea mandat. El a avut 23 luări de cuvânt, nouă declarații politice și opt propuneri legislative. Deputatul Colegiului 7, Mircea Titus Dobre, se află la primul mandat. El a avut 36 luări de cuvânt, 19 declarații politice și 50 de propuneri legislative. Colegiul 8 este reprezentat de Manuela Mitrea (PSD). Ea a luat cuvântul în plen de 58 de ori, a avut 54 de declarații politice, a adresat 58 de întrebări și interpelări și a inițiat 20 de propuneri legislative.

Colegiul 9 este reprezentat de doi deputați, Remus Cernea (independent) și Dănuț Culețu (PNL). În ceea ce privește activitatea lor parlamentară, Remus Cernea a avut 128 de luări de cuvânt, 18 declarații politice, 31 de propuneri legislative și a adresat 11 întrebări și interpelări. Totodată, Dănuț Culețu a luat cuvântul în plen de 22 de ori, are 12 declarații politice, 47 de propuneri legislative, a adresat 29 de întrebări și interpelări și a inițiat 18 moțiuni. Co-legiul 10 are tot doi de-putați. Cu toate acestea, Mădălin Voicu (PSD) este ca și inexistent în colegiul său, în timp ce Florin Gheorghe (PDL) își face frecvent cunoscută activitatea în Parlament. Deși se află la al cincilea mandat în Parlamentul României, ca dovadă că nu are mai nimic de spus, Mădălin Voicu a luat cuvântul în plen doar o singură dată și a inițiat 17 propuneri legislative. În schimb, Florin Gheorghe se află la primul mandat. El a avut 111 de luări de cuvânt, 104 declarații politice, 56 de propuneri legislative, 245 de întrebări și interpelări și a inițiat 10 moțiuni.

Senatorul Puiu Hașotti, cel mai „vorbăreț“

Senator pe Colegiul 1 este liberalul Puiu Hașotti care se află la al cincilea mandat. În intervalul 2012-2014, el a avut 34 inițiative legislative, 10 declarații politice, șapte întrebări și interpelări și 502 de luări de cuvânt în plen. Senatorul Nicolae Moga reprezintă Colegiul 2 și se află la al doilea mandat. De la realegerea sa în 2012, activitatea sa parlamentară s-a concretizat în 30 inițiative legislative, 14 declarații politice, 10 întrebări și interpelări și 44 de luări de cuvânt în plen. Tot în Colegiul 2 Senat, județul Constanța este reprezentat de Marian Vasiliev (UNPR). El a avut 13 inițiative legislative, a adresat cinci întrebări și interpelări și a luat cuvântul în plen de 17 ori. Colegiul 3 Senat este reprezentat de Alexandru Mazăre (PSD) aflat la al treilea mandat de parlamentar. El a avut 17 inițiative legislative, șapte interpelări și a luat cuvântul în plen de nouă ori. Colegiul 4 Senat are doi senatori. Mircea Banias (PC) se află la al doilea mandat de parlamentar. El are 12 inițiative legislative, trei întrebări și interpelări, două declarații politice și a luat cuvântul în plen de 11 ori. Cel de-al doilea senator al Colegiului 4 este Gigi Chiru. Până în prezent, activitatea sa parlamentară se concretizează în 24 inițiative legislative, 16 declarații politice, 35 de întrebări și interpelări. Totodată, el a luat cuvântul în plen de 31 de ori și a inițiat o moțiune.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.765 secunde