Asociația "Noul Val" dă startul unui proiect menit să vină în ajutorul absolvenților de marină

212
Asociația

Articole de la același autor

Reprezentanții Asociației "Noul Val" organizează, luni, 30 iunie, de la ora 14.00, conferința de presă organizată cu ocazia lansării proiectului "Facilitarea inserției pe piața muncii a viitorilor absolvenți de marină".

Evenimentul va avea loc în sala de conferințe a hotelului G.M.G. de pe Bulevardul Mamaia, nr.210, din Constanța.

Potrivit organizatorilor, durata de implementare a proiectului este de 18 luni de la data de 1.05.2014 până la 31.10.2015 și se adresează studenților din județul Constanța.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 2 – Corelarea învațării pe tot parcursul vieții cu piața muncii, domeniul major de intervenție 2.1 Tranziția de la școală la viața activă.



Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.171.558,04 lei din care 2.128.126,87 lei valoare nerambursabila și 43.431,17 lei contribuția beneficiarului.


Ca și obiective specifice acesta prevede dezvoltarea și furnizarea de servicii de orientare și consiliere în sprijinul tranziției de la școală la viața activă, prin organizarea de ședințe de consiliere individuală și de

grup pentru studenții de la specializările inginerie și management naval și portuar, electromecanică și electromecanică navală. Un alt obiectiv avut în vedere face referire la promovarea și dezvoltarea parteneriatelor dintre universități, întreprinderi și alte instituții în vederea facilitării tranziției de la școală la viața activă. De asemenea, potrivit organizatorilor, proiectul mai prevede îmbunătățirea gradului de adaptabilitate al studenților la cerințele specifice primului

lor loc de muncă important, prin transmiterea și antrenarea în cadrul unor stagii de practică a cunoștințelor și abilităților specifice solicitate de potențialii angajatori dar insuficient dezvoltate în cadrul cursurilor standard. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 29 Iunie 2014
Stire din Politică-Administrație : "PDL are un blazon de apărat"
Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Stire din Politică-Administrație : Tăriceanu candidează la Președinție
Pagina a fost generata in 3.3174 secunde