Asfaltarea tuturor străzilor din Mihail Kogălniceanu, obiectiv important pentru primarul Ancuța Belu

239
1
Asfaltarea tuturor străzilor din Mihail Kogălniceanu, obiectiv important pentru primarul Ancuța Belu - asfaltareastrazilorkogalniceanua-1447346065.jpg

Articole de la același autor

Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, continuă strategia de dezvoltare a localității, una din prioritățile sale fiind asfaltarea străzilor, motiv pentru care, în aceste zile, se află în mijlocul muncitorilor, pentru a vedea cum se desfășoară lucrările.

Puțini sunt cei care știu că, pentru a obține bani pentru finanțarea unor asemenea lucrări, este nevoie de timp și de răbdare pentru a întocmi documentația necesară, ulterior proiectul fiind acceptat sau nu pentru finanțare. Așa se face că există primari care, alături de echipele lor, lucrează necontenit la astfel de proiecte. Deși pare greu de crezut, uneori, există consilieri chiar

din localitate aleși de cetățeni să-i reprezinte, dar care votează împotriva unor planuri care ar putea să ducă la modernizarea localității și, implicit, la bunăstarea cetățenilor.

Din păcate, astfel de lucruri se întâmplă și în comuna Mihail Kogălniceanu. Cu toate că un proiect prin care să fie atrase fonduri europene pentru asfaltare pe Măsura 1.2.5 a fost propus în două ședințe ale Consiliului Local, aleșii din partea PSD s-au opus și, astfel, proiectul nu a mai ajuns la finanțare.

Pe de altă parte, proiectele prin care se pot obține finanțări pentru asfaltarea drumurilor sunt destul de greu de obținut. Acesta și este motivul pentru care realizarea unor astfel de proiecte se realizează "pe bucăți".

Chiar și așa, cu toate "eforturile" consilierilor PSD de a pune bețe în roate primarului și echipei sale, după ce a bătut pe la poarta ministerelor, primarul Ancuța Belu a reușit să obțină bani pentru asfaltarea unor porțiuni de dru-muri, însă banii nu sunt suficienți încât în comuna Mihail Kogălniceanu să nu mai existe drum neasfaltat.

"Mi-aș dori foarte mult ca toate drumurile din localitate să fie asfaltate și să nu mai existe noroi după ce plouă. Chiar dacă cei de la PSD nu văd cu ochi buni acest lucru, am reușit până acum să obțin finanțare pentru unele porțiuni. Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe străzile Mircea cel Bătrân și Unirii. De asemenea, în cadrul unui alt proiect, urmează să fie asfaltate străzile Panduri, Unirii și Călugăreni. Vor mai urma și altele, unele dintre ele realizate cu bani de la Uniunea Europeană, altele din fonduri proprii. În plus, pe o suprafață de 1,2 km care a fost asfaltată, se realizează deja podețe. Pe de altă parte, deoarece fondurile de la UE ne ajută foarte mult, în curând vom depune un proiect prin care ne dorim să obținem finanțare pentru încă șapte-opt kilometri de drum comunal", a mai spus primarul Ancuța Belu.

Șefa administrației locale din Mihail Kogălniceanu a mai adăugat că, recent, în cadrul unui proiect, a început asfaltarea străzii Panduri din bani de la bugetul local. De altfel, acesta și este motivul pentru care primarul Ancuța Belu merge aproape zilnic la fața locului, pentru a se asigura că lucrurile decurg normal. De partea cealaltă, și lucrătorii își dau interesul cu atât mai mult cu cât se apropie iarna, iar lucrările vor fi sistate din cauza vremii, urmând să fie reluate la primăvară.

Concret, comuna Mihail Kogălniceanu a atribuit contractul pentru asfaltarea străzilor Călugăreni, Unirii și Panduri unei firme din Constanța.

Estimat inițial la suma de 1,555,700.3 lei (fără TVA), contractul a fost achiziționat la valoarea de 1,212,137.24 lei (fără TVA), de către operatorul economic SC Autoprima Serv SRL. Plata lucrărilor se va face eșalonat, în funcție de dispo-nibilitățile bugetare, cel târziu până la data de 31 martie 2016. 

Comentează știrea

vasile
13 noiembrie 2015
mda

pai sa te grabesti cu asfaltarea ....vin alegerile si bineinteles o sa pleci !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7172 secunde