Ar putea câștiga Iohannis un nou mandat din primul tur? Orban are soluția

660
Ar putea câștiga Iohannis un nou mandat din primul tur? Orban are soluția - arputeacastigaiohannis-1549470403.jpg

Articole de la același autor

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că dacă președintele Klaus Iohannis ar fi sprijinit și de alte forțe politice, ar putea să câștige din primul tur la prezidențiale și că apariția unei alte candidaturi din zona de dreapta nu va face decât să-i creeze probleme acestuia.

"PNL a luat decizia, în Consiliul Național, în unanimitate, să susțină candidatura președintelui Klaus Iohannis pentru încă un mandat. Ne-am bucura dacă și alți actori politici ar lua decizia să-l susțină pe președintele Iohannis. Astăzi, președintele Iohannis este, de departe, liderul politic cu cea mai mare încredere, a fost în prima linie a luptei cu PSD și, în mod evident, bătălia pentru prezidențiale va fi tot cu candidatul PSD sau un candidat provenit din zona PSD-ALDE. Deci, eu cred că orice apariție a unei alte candidaturi, care este o candidatură discutabilă, nu face altceva decât să confuzeze suplimentar și să creeze probleme mai puțin oponenților politici, cât mai ales președintelui Klaus Iohannis. Iar convingerea mea e simplă, că președintele Klaus Iohannis, dacă ar fi sprijinit și de alte forțe politice, ar putea să câștige chiar din primul tur", a declarat Ludovic Orban, la TVR.

Liderul PNL a mai spus că partidul pe care-l reprezintă va face o alianță de guvernare cu forțele de dreapta și va colabora și în cazul asigurării unor majorități în consiliile locale și județene.

"Pentru formarea unui guvern sau a unei majorități în consiliul județean sau local normal că îi considerăm ca potențiali parteneri pe oamenii care nu agreează felul de a face politică al PSD și care spun că sunt împotriva PSD", a mai adăugat Orban.

Întrebat dacă ar negocia cu PSD susținerea unui guvern condus de el, Orban a spus că nu este posibil așa ceva, între cele două partide existând diferențe substanțiale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4423 secunde