Șapte candidați se vor lupta pentru Primăria Mangalia. Cine sunt aceștia

1118
1
Șapte candidați se vor lupta pentru Primăria Mangalia. Cine sunt aceștia - primariamangalia1-1462862517.jpg

Articole de la același autor

Una dintre cele mai importante localități din județul Constanța în ceea ce privește alegerile locale din acest an, este municipiul Mangalia. 


"Va rămâne actualul edil la conducere sau va fi înlocuit de un altul", este întrebarea ce se află pe buzele celor mai mulți cetățeni din sudul litoralului. Deocamdată, răspunsul se va afla de-abia în seara zilei de 5 iunie. Un lucru este însă cert: la Mangalia va fi o competiție electorală acerbă pentru funcția de primar al orașului deoarece în competiția electorală s-au înscris șapte persoane.

Așadar, dacă actualul edil, liberalul Cristian Radu, dorește să rămână în funcție va trebui să-i convingă pe cetățeni că a fost mult mai bun ca predecesorii săi dar, în același timp, va trebui să demonstreze că poate duce la bun sfârșit lucrurile deja începute în Mangalia. Un lucru care nu va fi așa simplu dacă, în eventualitatea în care ar recâștiga primăria, nu ar avea și un Consiliul Local în care liberalii să aibă majoritate. 
 

La rândul lor, cei de la PSD își doresc și ei conducerea administrației publice locale, motiv pentru care l-au aruncat în luptă pe actualul viceprimar Bogdan Maganu. Desemnarea lui Maganu a fost o decizie luată în ultima fază, până atunci, social-democrați spunând că Paul Foleanu este candidatul PSD.


"Crescut de mic" de fostul primar Zanfir Ioguș, schimbarea lui Foleanu nu a rămas fără ecou, astfel că Iorguș a demisionat din PSD. Surprinzător, Paul Foleanu a ales să rămână în continuare în PSD, cu toate că cei mai mulți erau mai mult ca siguri că își va urma mentorul. 
 

Părăsirea partidului de către Iorguș nu a fost, însă, o simplă aroganță, el având un plan de rezervă. 


Așa se face că, în ultima zi prevăzută de lege pentru depunerea candidaturilor, Zanfir Iorguș și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Mangalia. El a anunțat că va participa la scrutinul electoral din postura de independent, însă va avea susținerea ALDE. La rândul lui, Iorguș va susține lista de consilieri propusă de ALDE, aceasta fiind deschisă de Leonard Tănase, cel care, inițial, a fost validat de ALDE pentru candidatura la funcția de edil, însă a renunțat în favoarea susținerii lui Iorguș.


Orgoliile aleșilor nu se opresc aici, deoarece și actualul consilier local Ion Mincă vrea să ajungă primar. De altfel, acest lucru nu este o noutate, el mai candidând pentru această funcție și în anii trecuți, însă fără succes. În consecință, el este candidatul PRM pentru Primăria Mangalia.


Și partidul lui Băsescu, PMP are candidat propriu pentru fotoliul de edil, în persoana lui Constantin Bârboră. Totodată, potrivit dosarelor depuse la Circumscripția electorală nr.2 Mangalia, UNPR mizează pentru funcția de edil pe Mihai Sorin, fost director al Școlii "Gala Galaction" din Mangalia, iar PRU pe actualul consilier local Dan Moldovan.



Comentează știrea

Cititor
10 mai 2016
Pentru autor

Pe la scoala ati dat, doamna, din cand in cand? Ce legatura are titlul cu articolul? Mai grav, PROCLAMAREA INDEPENDENTEI IN1977!!! Sunteti sigura ca ati promovat clasa a VIII-a?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5159 secunde