Aproximativ 1,4 milioane de lei obținuți din taxa de barieră vor fi direcționați către stațiunea Mamaia

2986
Aproximativ 1,4 milioane de lei obținuți din taxa de barieră vor fi direcționați către stațiunea Mamaia - 6bcfa916c0782df05af2a271f0dce36d.jpg

Articole de la același autor

Începând de ieri, taxa de acces în stațiunea Mamaia plătită de posesorii mașinilor neînmatriculate în județul Constanța nu mai este percepută. În 2010, valoarea taxei a fost menținută la nivelul celei din anii precedenți, astfel că, pentru o intrare în Mamaia s-a plătit suma de 3 lei, abonamentul pentru 24 de ore a costat 4 lei, cel pentru o săptămână 25 de lei, în vreme ce abonamentul valabil pentru întregul sezon a costat 250 de lei.
Taxa de acces în stațiunea Mamaia a fost încasată, în 2010, începând cu data de 15 iunie, iar potrivit informațiilor furnizate de Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) valoarea sumei colectate din încasarea taxei în perioada 15 iunie - 14 septembrie 2010 este de aproximativ 1,4 milioane de lei.
Amintim că această taxă este, așa cum a declarat și viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău, o taxă ce constituie venit cu destinație specială, astfel că sumele de bani colectate prin aplicarea ei vor fi folosite, potrivit proiectului de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2010, pentru creșterea "gradului de atractivitate în stațiunea Mamaia prin organizarea de spectacole, manifestări și concursuri pe domeniul public, precum și pentru menținerea curățeniei și asigurarea iluminatului public în stațiune". Întrebat dacă banii colectați anul acesta prin aplicarea taxei de barieră la intrarea în stațiunea Mamaia pot fi redirecționați spre alte domenii, mai stringente și mai grave - spre exemplu, către plata însoțitorilor persoanelor cu handicap -, viceprimarul Făgădău a explicat că acest lucru este imposibil, din moment ce taxa e una cu destinație specială și, în plus, ea a fost aprobată de către Consiliul Local Municipal Constanța în toamna anului trecut pentru anul în curs.
Drumul pe care îl vor lua cei aproximativ 1,4 milioane de lei a fost confirmat de SPIT, cu mențiunea că perceperea contravalorii taxei se face într-un cont distinct deschis în afara bugetului local, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal și ale legii finanțelor publice locale.
Taxa de acces în stațiunea Mamaia a fost introdusă în 2003 și a funcționat doi ani, ea fiind ulterior atacată de Prefectura Constanța în instanța de contencios administrativ. Hotărârea privind taxa a fost anulată în 2006. În 2007, însă, urmare a recursului la decizia instanței al primarului Radu Mazăre, taxa de acces în stațiune a fost reintrodusă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9683 secunde