Apel urgent de la Primăria Constanța. Constănțenii, chemați să ridice alimentele de la UE

399
Apel urgent de la Primăria Constanța. Constănțenii, chemați să ridice alimentele de la UE - primariaconstantaajutoareue-1469807973.jpg
Reprezentanții Primăriei Constanța au intrat în panică după ce au văzut că locuitorii care se încadrează în prevederile legale nu s-au prezentat să-și ridice pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană.

"Primăria municipiului Constanța informează că, în perioada 11 iulie - 26 iulie 2016, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), din totalul de 17.245 de beneficiari înscriși pe liste, au ridicat cutiile cu alimente un număr de 6.378 persoane.

Rugăm persoanele care NU au intrat în posesia alimentelor până la această dată să se prezinte la punctele de distribuire", se spune într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții autorităților publice locale.

Categoriile de persoane care beneficiază de acest program sunt următoarele: familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat și cele beneficiare de alocație de susținere a familiei, precum și șomerii care beneficiază de indemnizație de până la 450 lei, inclusiv. Tot-odată, mai primesc pachete cu ajutoare alimentare de la UE, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obținute din pensie sau pensii alimentare sunt de până la 450 lei/lună, inclusiv și persoanele cu handicap grav și accentuat (gradul I și II), precum și persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, care au fost înscrise pe liste în perioada anterioară.

Pentru ridicarea pachetelor, beneficiarii unt organizați pe diverse categorii, astfel că persoanele cu handicap grav și accentuat al căror nume de familie începe cu litera A - L pot ridica alimentele de la Clubul pentru persoane cu handicap situat în Piața Agroalimentară Tomis III.

Totodată, persoanele al căror nume de familie începe cu litera M-Z pot ridica alimentele de la Clubul pentru pensionari situat pe str. Cișmelei nr. 16. Celelalte categorii de beneficiari pot ridica ajutoarele alimentare de la Clubul pentru pensionari, situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4.

Distribuirea cutiilor cu ajutoare alimentare se realizează de luni până vineri, între orele 6.00 - 12.00. Ajutoarele alimentare se ridică personal de către beneficiar pe baza actului de identitate valabil.

Fiecare cutie conține următoarele alimente și cantități: făină albă de grâu (o pungă de 1 kg), mălai (două pungi de 1 kg), paste făinoase (o pungă de 400 g), ulei (2 sticle de 1 litru), zahăr (o pungă de 1 kg), conservă carne de vită (o cutie metalică de 300 g), conservă pateu de ficat de porc (o cutie metalică de 200 g), conservă de pastă de tomate (o cutie metalică de 400 g), orez (o pungă de 1 kg), fasole boabe (o pungă de 500 g).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3818 secunde