Apel de la Primăria Constanța: "Nu încurajați cerșetoria!"

254
Apel de la Primăria Constanța:

Articole de la același autor

Echipajele din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat, în ultimele săptămâni, pe raza municipiului Constanța, cu precădere în zonele aglomerate, centre comerciale, intersecții, piețe, zonele de promenadă faleză, etc., dar și în zonele periferice ale municipiului, pentru a depista cerșetorii.

"Activitățile au ca scop depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, preluarea acestora din stradă, predarea lor către centrele sociale în vederea reintegrării în societate, deși, din păcate, acest lucru este foarte dificil de realizat din cauza faptului că aceștia nu doresc să rămână în cadrul acestor instituții și sunt găsiți în mod repetat în stradă.

Persoanele depistate au fost îndrumate să se deplaseze către adresele de domiciliu", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Poliția locală a solicitat cetățenilor să nu încurajeze acest fenomen prin oferirea de foloase materiale sau bănești deoarece, de cele mai multe ori, s-a dovedit că sumele dobândite nu sunt folosite în scopul declarat de acestea.

"Combaterea cerșetoriei este o responsabilitate nu doar instituțională (a administrației publice locale) ci și a cetățenilor. În acest sens am identificat un factor amplificator al fenomenului și anume prezența turiștilor care oferă deseori diverse sume de bani acestor persoane.

Din punct de vedere legislativ, considerăm că ar fi oportună modificarea actelor normative care prevăd sancționarea acestor fapte în sensul restrângerii unor drepturi în cazul identificării în mod repetat a acelorași persoane, întrucât, în prezent, aplicarea sancțiunilor nu este o măsură coercitivă suficientă, persoanele în cauză, în general, neavând bunuri ori venituri pentru a putea fi executate silit", susține purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4284 secunde