ANUNȚUL premierului: O nouă taxă de poluare pentru români

1034
3
ANUNȚUL premierului: O nouă taxă de poluare pentru români - taxe-1514639644.jpg
Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă, că introducerea unui nou timbru de mediu trebuie să urmărească o soluție pentru a încuraja introducerea în piață a mașinilor noi și eliminarea, pe cât se poate, a celor care poluează excesiv, afirmând nu trebuie înlocuită o taxă cu o altă taxă.


"Timbrul de mediu, așa cum era, a fost scos nu neapărat ca o dorință a guvernului de atunci, ci este o decizie a Curții Europene. Am vorbit cu doamna ministru a Mediului, a nivel de cabinet. Trebuie totuși să găsim o soluție pentru a încuraja introducerea în piață a mașinilor noi și să mai eliminăm pe cât se poate pe cele care ... să mergi în spatele lor e mai bine noaptea, care poluează excesiv. Acel timbru de mediu nu era foarte bine echilibrat, în sensul că plăteai la fel și pentru o mașină care stătea. Trebuie să găsim mecanismul corect ca cel care poluează să plătească, să plătească și în funcție de cât poluează", a declarat Mihai Tudose la Antena 3.


El a mai spus că intenția Guvernului nu este de a colecta bani la buget, ci de a împrospăta parcul auto.


"Să nu mai avem pe șosele rable. Dar aici avem alte mecanisme care există - ITP, Registrul Auto Român. Păi hai să le verificăm. Să eficientizăm și să normalizăm activitatea de acolo, să înăsprim condițiile acolo. Atunci e clar - esti tu cu rabla ta, de acord, o ții în garaj. S-a plecat greșit. Am vrut să înlocuim o taxă cu altă taxă. Eu nu vreau să înlocuiesc o taxă cu altă taxă, ci plec de la premisa că ne trebuie un parc auto modern. Poate găsim alte instrumente", a mai spus premierul.


Comentează știrea

Oarecare
30 decembrie 2017
Decizii fara continut

Ptr a innoi parcul auto, cel mai eficient este majorarea veniturilor populatiei ptr un trai decent si ptr a-si putea permite cetateanul achizitionarea unui auto nou. Ce vor ei este ca si cum obligi ca fiecare roman sa manance numai friptura si sa se imbrace de firma. Acum, "dupa posibilitati coane Fanica"!

Ctean
31 decembrie 2017
Taxa

Exact , faceti in asa fel ca oamenii sa poata sa puna ceva bani de o parte ca sa isi cumpere o masina noua , cine nu vrea dar din cauza voastra ca nu vreti ca tara asta sa o duca bine ,poporul ,nu de voi este vorba aveti voi salarii babane si va permiteti orice sau obligati bancile sa intinda un credit pentru masina la 10 ani sa spunem ca rata sa fie mai mica si la 10 ani omul hotaraste daca o mai tine sau daca o duce inapoi si isi ia alta,o rata acum la o masina autohtona sare cu toate adunate de 1100 ron si multi nici nu au salariul asta asa ca hai sictir de golani , voi furati pana nu mai puteti si dupa aia o stergeti miseleste si prostimea plateste.

Cineva
31 decembrie 2017
Foarte bine,doar cine isi permite sa aiba masina,nu toate joarsele din bulgaria sa mearga pe strazi

Bai,fraierilor,masina e un lux,iar rablele alea de peste 20 de ani nu mai au ce caita pe strazi,ca va distrig sanatatea.In Romania,tara lui"lasa ma,ca merge si asa",se poate falsifica un control la ITP si alte mizerii de genul,dar la poluare si la sanatate nu se gandeste nimeni.Toti toganii au ajuns sa aiba masini,ploueaza ca naiba,ne umplu plamanii de toxine,dar lasa-i..Ei vor sa ne faca datori si la banci,sa luam credite ptr masini noi,dar cine spune ca e obligatoriu sa aiba toti masini?in tari precum Germania se doreste scoaterea masinilor diesel si incurajarea oamenilor ptr a cumpara masini electrice..mai merge omul si cu autobuzul,cu bicicleta la munca.In toate tarile civilizate,precum Japonia,China,si altele din Europa,merg pana si medicii la munca cu bicicleta.Romanii abia se caca de foame,dar au masini,tata..Fitele si snobismul romanilor e dus la extrem..

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0441 secunde