Mai multe ştiri online:

Anunț important din partea USR. Cum se va vota în "cazul Tăriceanu"

Ştire online publicată Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
USR va vota pentru încuviințarea urmăririi penale a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, ieri, senatorul Edward Dircă.

„Cu siguranță, USR va vota pentru încuviințarea urmăririi penale, nu este normal ca al doilea om în stat să se ascundă în spatele acestei imunități. Este esențial ca toată lumea să dea dovadă de bună-credință și să permită organelor de cercetare penală să își deruleze ancheta fără a obstrucționa aceste demersuri judiciare. Cu toții avem nevoie și trebuie să cunoaștem adevărul, ce s-a întâmplat și de ce aceste lucruri ies atât de târziu la iveală”, a afirmat senatorul Dircă, citat de Agerpres.

El a spus că, în două săptămâni, cererea va fi supusă dezbaterii plenului Senatului.

„Am aflat și noi încă de aseară că această cerere a fost depusă la Biroul permanent, încă nu avem cunoștință de conținutul acestui document. Cu siguranță că, în ședința de luni, vom lua cunoștință de momentul în care va fi repartizat către Comisia juridică acest dosar. Știm că el conține o cerere de încuviințare a urmăririi penale pe numele președintelui Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu. Urmează ca în cadrul Comisiei juridice, probabil că vom avea timp o săptămână să studiem acest dosar și probabil că, în cel mai scurt timp, poate o săptămână sau cel mult două săptămâni, această cerere va ajunge în plen și vom adopta o hotărâre”, a adăugat Dircă.

El a estimat că hotărârea Senatului în acest caz urmează să fie luată în preajma zilei de 1 Decembrie.

„Acesta este cadoul pe care înțelege Călin Popescu Tăriceanu să-l facă românilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Această hotărâre a Parlamentului urmează a fi luată în preajma acestei zile. Este regretabil faptul că domnul Călin Popescu Tăriceanu încă are foarte multe probleme din trecut care și acum, la acest moment, îl afectează. Este regretabil pentru noi, pentru români că instituția Parlamentului este condusă în acest moment, dacă vorbim de Camera Deputaților - avem un președinte care, știm cu toții foarte bine, este condamnat penal și în prezent se află trimis în judecată într-un alt dosar, iar la Senat - domnul Călin Popescu-Tăriceanu este deja trimis în judecată într-un dosar pentru mărturie mincinoasă și iată că acum ies la iveală foarte multe probleme din timpul guvernării dumnealui”, a susținut senatorul USR.

Reamintim că Parchetul General a transmis la Senat, la sesizarea DNA, o solicitare de efectuare a urmăririi penale pentru infracțiunea de luare de mită presupus a fi săvârșită de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

DNA susține că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
vineri, 18 ianuarie Foto : Înșelătoria care face victime printe tineri și adolescenți: "Castingul" TV 27229 vizite, 0 comentarii Înșelătoria care face victime printe tineri și adolescenți: "Castingul" TV
Cultură-Educație
joi, 17 ianuarie Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor 2327 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor
Fun
marti, 15 ianuarie Foto : Horoscop 1597 vizite, 0 comentarii Horoscop
Economie
luni, 14 ianuarie Foto : Afacerea „corveta multifuncțională“  - un scandal cât Marea Neagră 1234 vizite, 0 comentarii Afacerea „corveta multifuncțională“ - un scandal cât Marea Neagră
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8155 secunde