Criză în sânul puterii?

Antonescu detonează bomba Roșia Montană în USL

158
1
Antonescu detonează bomba Roșia Montană în USL - victorpontacrinantonescu-1378747655.jpg
Președintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, ieri, că el consideră că proiectul exploatării de la Roșia Montană nu poate fi susținut și, în opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice. "Doresc să fac o declarație în nume strict personal. Având în vedere calitatea mea de președinte al Senatului, de președinte al PNL, e o declarație care nu angajează strict Senatul și nici PNL. Am un punct de vedere ferm și definitiv conturat în legătură cu proiectul Roșia Montană", a spus Crin Antonescu.

El a adăugat că va explica de ce și-a conturat un punct de vedere chiar înaintea dezbaterilor din comisiile parlamentare asupra proiectului.

"Cred că proiectul exploatării la Roșia Montană nu poate fi susținut, proiectul fie ar trebui retras (...) Eu cred că trebuie respins", a precizat Crin Antonescu. În opinia sa, este foarte important să existe o susținere publică, acest lucru fiind mai important decât datele tehnice ale proiectului respectiv. Antonescu a menționat că proiectul produce o semnificativă scindare în societatea românească, un număr semnificativ de cetățeni neavând încredere că un asemenea proiect va utiliza resursele acestei națiuni în beneficiul acestei națiuni.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că un proiect atât de mare precum cel de la Roșia Montană ar trebui să fie susținut de inițiator, adică de Guvern, el amintind însă că premierul Ponta a spus că va vota împotriva legii, ca deputat.

"Opinia mea este că acest proiect trebuie, în acest moment, respins", a spus Antonescu, menționând că unul dintre motivele pentru care el personal susține respingerea ține de anumite "fragilități" ale proiectului.

Liderul PNL a spus că proiectul este inițiat de Guvern, dar premierul Ponta spune că va vota împotrivă ca deputat. Antonescu a mai spus că proiectul conține multe obiecțiuni și are multe avize lipsă.

"Un asemenea proiect este un proiect pe care inițiatorul trebuie să îl susțină, cu argumente solide, fără fisuri", a spus Antonescu.

Victor Ponta: "Îl respingem, și cu asta basta!"

Imediat după această apariție, premierul Victor Ponta a declarat că soluția pentru proiectul Roșia Montană este respingerea în regim de urgență a acestuia la Senat, apoi și la Cameră, adăugând: "Și cu asta, basta!". Ponta a spus că, având în vedere pozițiile exprimate de grupurile politice, soluția în cazul acestui proiect este de a fi respins urgent la Senat, iar apoi și la Camera Deputaților.

De asemenea, primul ministru a mai spus că în cazul proiectului Roșia Montană a dorit ca Guvernul să nu aibă o răspundere asupra acestuia, pentru a nu plăti despăgubiri, însă a precizat că "în mod sigur" compania canadiană va intenta un proces și cel mai probabil se vor plăti despăgubiri. Ponta a afirmat că în proiectul Roșia Montană era și o parte avantajoasă legată de investiții și de locuri de muncă, iar acum partea dezavantajoasă va fi aceea că statul român va avea "în mod sigur" un proces cu societatea care urma să demareze proiectul.

El a susținut cănu a dorit să dea Guvernul o decizie în acest caz, iar statul să fie obligat la despăgubiri, acesta fiind motivul pentru care a înaintat proiectul pentru o decizie în Parlament.

Comentează știrea

Hanibal
10 septembrie 2013
doi golani

A fost o vreme cand liberalii au actionat potrivit sloganului " prin noi insine ". S-a pus la treaba capitalul autohton si s-a limitat patrunderea capitalului strain . Astazi liberalii (si PSD) anuleaza contractul dar nu sunt capabili sa-i determine pe cei care au jefuit Romania sa scoata banii si sa finanteze lucrarile de la Rosia Montana . In cei peste 10 ani , politcianisti ticalositi n-au avut timp sa se gandeasca la varianta adoptata astazi si sa asigure in zona noi locuri de munca . Este evident ca faza formarii capitalului primitiv in Romania nu s-a incheiat si partidele continua sa - si vada de interesele lor nu de interesul national . Duplicitatea caracterizeaza politicianismul . Avem o noua dovada ca politicianismul , indiferent de partid este o plaga pentru tara . Nici barbarii , nici turcii , nici lacustele , nici ciuma , nici pelagra , nu pot , cu toate dezastrele lor , sa fie puse alaturi de ravagiile acestor navalitori interni . Ei spurca tot ce ating , trivializeaza si distrug . Avem o clasa politicianista parazita , lipsita de cinste , de seriozitate si de caracter .

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Economie : Protest spontan la Roșia Montană
Pagina a fost generata in 0.9977 secunde