Vicepremierul Costin Borc:

"Angajații de la serviciul de achiziții ar trebui schimbați la trei ani"

201

Articole de la același autor

Vicepremierul Costin Borc susține că angajații din instituțiile publice care lucrează la serviciul achiziții ar trebui să se schimbe o dată la trei ani, pe modelul din multinaționale, pentru a nu dezvolta relații personale cu furni-zorii cu care lucrează. 


"Să nu ne ferim să luăm modele de procese sau de lucruri care merg bine, fie că sunt ale altor țări, fie ale mediului privat. Eu nu am văzut astăzi un angajat al unui serviciu de achiziții publice din cadrul unei primării sau instituții publice care să schimbe slujba la fiecare trei ani. Întrebați, vă rog, în multinaționale, în orice societăți mari care au reguli foarte clare de business și o să vedeți că la serviciul de achiziții este obligație a oricărui audit ca cei din achiziții să se schimbe maximum o dată la trei ani sau, dacă nu ies din serviciul achiziții, măcar schimbă familia de produse cu care au legătură. De ce? Pentru că se creează inerent relații personale între achizitor și vânzător. Implicit, vrem sau nu vrem, ele există și trebuie rupte", a declarat Costin Borc. 


Pe de altă parte, vicepremierul susține că administrația publică trebuie lăsată să își ia propriile decizii de business, iar o astfel de decizie trebuie analizată cu multă grijă, pentru că nu orice decizie proastă de business este neapărat și ilegală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7558 secunde