Ambulatoriul din Medgidia va fi renovat. Iată când

156
Ambulatoriul din Medgidia va fi renovat. Iată când - ambulatoriumodernizat-1441713521.jpg

Articole de la același autor

Reabilitarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Medgidia este tot mai aproape, fiind un proiect deosebit de important pentru administrația locală. Ieri, primarul Marian Iordache a semnat împreună cu compania de construcții care a câștigat licitația contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare. Valoarea totală a contractului, inclusiv achiziționarea de echipamente medicale, este de 18.521.215 lei, la care se adaugă T.V.A. 4.445.092 lei. Finalizarea proiectului are ca termen data de 31 decembrie 2015, tocmai pentru ca activitatea desfășurată în cadrul clădirii policlinicii să nu fie întreruptă prea mult timp.


Proiectul vizează îmbunătățirea calității serviciilor de asistență medicală, prin modernizarea infrastructurii ambulatoriului și dotarea acestuia cu aparatură de ultimă generație. Acesta este unul deosebit de important pentru comunitatea locală și nu numai, beneficiarii fiind aproximativ 200.000 de cetățeni, locuitori ai municipiului, precum și persoane din zonele limitrofe, deoarece Spitalul Municipal Medgidia deservește și cetățenii din localitățile învecinate, pe o rază de 25 kilometri.


Pe lângă reabilitarea clădirii, ambulatoriul va fi dotat cu aparatură medicală modernă, mai exact de un computer tomograf, care în prezent funcționează doar în sistem privat și totodată aparate care în prezent nu există în spital, precum RMN, echipamente endoscopice, aparatură ecografie, mamograf digital, aparate de radiologie, aparatură pentru fizioterapie, precum și aparatură de laborator.


După finalizarea lucrărilor, cetățenii vor beneficia de creșterea calității serviciilor medicale, precum și de reducerea numărului de internări în spital, ca urmare a creșterii numărului de consultații și tratamente efectuate în Ambulatoriu.

"Consider că prin acest proiect deosebit de important pentru comunitatea locală va crește calitatea vieții cetățenilor din municipiu și din zonele învecinate, prin prisma faptului că vor putea beneficia de servicii medicale la standarde europene în Medgidia. Reabilitarea ambulatoriului este un proiect de suflet pentru noi, pentru care toată echipa implicată a muncit mult și a reușit să treacă peste toate obstacolele întâmpinate în drumul realizării scopului final – o situație mai bună a sistemului de sănătate din Medgidia" a declarat primarul Marian Iordache.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Eroii Neamului, cinstiți la Medgidia
Vineri, 28 August 2015
Stire din Politică-Administrație : Rectificare de buget, la Medgidia
Sâmbătă, 05 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Vernisajul micilor pictori  ai Medgidiei
Pagina a fost generata in 1.5677 secunde