Ambasadorul Italiei s-a întâlnit cu primarul din Cernavodă

106
Ambasadorul Italiei s-a întâlnit  cu primarul din Cernavodă - cernavodaprimarambasador-1369579898.jpg
Primăria Cernavodă a fost gazda unui oaspete de excepție. Noul ambasador al Italiei, Diego Brasioli, aflat la început de mandat, a sosit într-o scurtă vizită în orașul Cernavodă, unde a avut ocazia de a cunoaște oficialitățile din localitate, dar și principalele obiective turistice.

Primarul Gheorghe Hânsă și-a primit oaspetele diplomat la adăpostul de animale "Save the Dogs", investiție din buget majoritar italian. Încântat peste măsură de țarcurile pentru animale, amenajate după ultimele standarde europene, ambasadorul a mărturisit că va reveni cu plăcere la adăpost de fiecare dată când va avea ocazia. Oficialii au întreținut discuții plăcute, timp în care edilul i-a prezentat obiectivele istorice din zonă, cum ar fi Cetatea Axiopolis și mormântul episcopului celt, vechi de peste 1.500 de ani. De asemenea, primarul i-a povestit și despre proiectele propuse pentru municipalitate, în viitorul apropiat, și nu a ezitat să îi propună diplomatului o colaborare, în demersurile deschiderii reactoarelor 3 și 4 ale CNE.

La plecare, ambasadorul nu a ezitat să îl felicite pe edil pentru amplasarea biobazei moderne.

"Mulțumesc primarului pentru că a permis realizarea acestui proiect, consider că numai o minte luminată ar fi putut face aceste animale fericite", a spus Diego Brasioli.

Totodată, ambasadorul a declarat că a efectuat în aceeași zi și o scurtă vizită la Centrala Nucleară. El și-a exprimat dorința de a sprijini municipalitatea, prin a se implica în proiectele reactoarelor 3 și 4.

v v v

Biobaza reprezintă primul refugiu pentru animalele abandonate din România. Proiectul a fost inițiat de Asociația "Save the Dogs and other animals" în anul 2002, cu ajutorul unui grup de voluntari italieni. Azi, adăpostul își propune să devină o structură model pentru întreaga țară, și tocmai de aceea primește des vizite importante ale oficialităților din Italia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2588 secunde