€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:
Călin Popescu Tăriceanu, de la Mamaia:

"Ambasadorul George Maior se implică personal în jocurile politice din America"

Ştire online publicată Joi, 30 August 2018. Autor: Carmen MOCANU
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a participat, ieri, în stațiunea Mamaia, la deschiderea școlii politice de vară a organizației de femei și a celei de tineret ale formațiunii politice.

Printre altele, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, în stațiunea Mamaia, că ambasadorul României în SUA, George Maior, face o greșeală impardonabilă pentru un ambasador deoarece se implică personal în jocurile politice din America.

„Problema este următoarea, ambasadorul Maior are cuvinte laudative la scrisoarea lui John McCain, care era un adversar pe față al președintelui Trump, și critică atitudinea lui Giuliani, care este un susținător înfocat și pe față al președintelui Trump. Cu alte cuvinte, el face o greșeală care este impardonabilă pentru un ambasador, și anume că se implică personal în jocurile politice din America, între cele două tabere - prezidențială și antiprezidențială, angajând România, pentru că el, acolo, nu este persoană privată, să fim bine înțeleși. Pentru acest lucru, eu consider că rechemarea lui Maior la București este obligatorie”, a spus liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, la deschiderea Școlii politice de vară a organizației de femei a partidului.

Tăriceanu a afirmat că pe el l-a impresionat foarte mult scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani, referitor la climatul existent în România.

„Pe mine, în aceste zile, m-a impresionat foarte mult scrisoarea pe care a trimis-o Rudolph Giuliani, o mare personalitate în Statele Unite, fost procuror general al New York-ului, care s-a remarcat în lupta împotriva mafiei americane și a avut niște succese remarcabile, iar apoi a fost primar al New York-ului. Iată un semnal extraordinar de important pe care Giuliani îl transmite către România. Supărarea mea a apărut în momentul în care am văzut reacția ambasadorului nostru la Washington, domnul Maior. Și domnul Maior își permite să îl ia așa ... în balon pe Giuliani, dar în schimb, când a fost în urmă cu două-trei săptămâni scrisoarea adresată de John McCain, a avut o serie de cuvinte de apreciere”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că are îndoieli privind faptul că respectiva scrisoare ar fi fost trimisă de McCain, în condițiile în care acesta se afla într-o suferință extremă, ulterior decedând.

„John McCain, senator, fost candidat la alegerile prezidențiale americane, a fost, pentru că din păcate s-a stins din viață în urmă cu câteva zile, o mare personalitate republicană, care s-a remarcat prin discursul public, dar, în plus de aceasta, el este considerat unul din marii eroi ai războiului din Vietnam. John McCain se pare că ar fi scris o scrisoare pe patul de moarte, eu am mari îndoieli că acea scrisoare a fost scrisă de un om care era într-o suferință extremă”, a mai adăugat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.1207 secunde