X
X
Mai multe ştiri online:
Viceprimarul Florin Chelaru:

"Am speranța că promenada din Năvodari va fi finalizată cu succes"

Ştire online publicată Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015. Autor: Carmen MOCANU
Turiștii care vor veni la anul la Năvodari, dar și locuitorii orașului vor avea parte de cea mai spectaculoasă zonă costieră ce constă în amenajarea unei faleze de-a lungul țărmului Mării Negre între Năvodari și Mamaia.

În luna iunie, reprezentanții administrației publice locale au semnat contractul de finanțare, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, pentru aleea de promenadă, care se va întinde de la Digul de sud până la strada Hanului. Proiectul trebuie finalizat până la 31 decembrie, iar viceprimarul Florin Chelaru spune că acest termen va fi respectat.

"Am speranța că promenada din Năvodari va fi finalizată cu succes și o să fie o surpriză frumoasă atât pentru localnici cât și pentru turiști. Lucrările se află în grafic, cu atât mai mult cu cât, au început cu întârziere. În momentul de față, proiectul este realizat în proporție de 60% și va fi terminat în totalitate până la sfârșitul acestui an, mai ales dacă și vremea ține cu noi. Până acum sunt făcute zidul de 80 de centimetri care separă nisipul de promenadă, infrastructura, avem piatra așezată pe toată suprafața promenadei. Zilele acestea, așteptăm stâlpii și marmura care vor fi montate. Totodată, recent, ne-a informat constructorul că a fost trasă rețeaua electrică și apa pluvială pentru spațiul verde", a declarat pentru "Cuget Liber", viceprimarul Florin Chelaru.

Aleea de promenadă va avea 4 km

Proiectul realizării aleii de promenadă între Năvodari și Mamaia a fost depus pentru obținerea finanțării în anul 2012, însă abia în vara acestui an s-au găsit resursele necesare. Mai exact, valoarea proiectului este de aproximativ 5 milioane euro și se va finanța în procent de 98% din fonduri structurale prin Programul Operațional Regional, contribuția Orașului Năvodari la această investiție urmând să fie de cel mult 2%.

Proiectul prevede amenajarea unei alei pietonale, cu o lățime de cel mult 6 m, cu o arhitectură deosebită. Amenajarea ei se va realiza în apropierea plajei, în zona de litoral a Orașului Năvodari, la mai mult de 60 de metri de limita Mării Negre, fiind astfel protejată zona de plajă și fiind respectate prevederile legii. Lungimea aleii de promenadă este de aproximativ

4 km - de la Digul de Sud până la limita administrativă cu Municipiul Constanța - stațiunea Mamaia.

Investiția este realizată din materiale naturale - dale din granit, urmând să fie prevăzută cu: 10 foișoare de observație care vor permite fotografierea peisajului Mării Negre; două ronduri prevăzute cu fântâni arteziene; 600 de stâlpi prevăzuți cu lampadare alimentați cu energie electrică din care aproximativ 300 de stâlpi vor utiliza surse de energie regenerabilă (energie solară); 600 de bănci compozite fără spătar; 300 de bănci cu spătar; 300 de jardiniere; 36 de panouri electronice de informare care vor putea afișa informații cu privire la starea vremii, precum și alte informații de interes public; un sistem de amplificare prevăzut cu 300 de boxe; 4 pergole.

Proiectul cuprinde și realizarea unei rețele de canalizare pluvială, care să asigure colectarea apelor pluviale și prevenirea oricăror inundații pentru riverani. Mai mult decât atât, proiectul creează infrastructura de turism de utilitate publică, investiția urmând să fie prevăzută cu rețea de alimentare cu apă pentru deservirea cișmelelor și a dușurilor pentru plajă, dar și cu rețea de alimentare cu energie electrică.

Prin implementarea acestui proiect, turiștii și locuitorii orașului Năvodari pot beneficia de un spațiu natural, în care se pot plimba și recrea, promenada urmând să reprezinte un adevărat traseu turistic, cu zone de odihnă și socializare.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7882 secunde