"Am încercat să trag un semnal serios de alarmă legat de modul în care se votează"

192
2
Fostul premier Sorin Grindeanu a afirmat, astăzi, după ce Curtea Consituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea sa în care acuza faptul că nu a fost respectat secretul votului la moțiunea de cenzură din 21 iunie, că el nu a contestat "nicio secundă" rezultatul votului de la moțiune, ci a vrut să tragă un semnal de alarmă legat de modul în care se votează, respectiv că unii parlamentari au făcut acest lucru cu bilele la vedere.


"Am luat act de decizia Curții Constituționale de astăzi, care a respins ca inadmisibilă solicitarea pe care am formulat-o vizavi de respectarea votului secret în Parlament. Nu am contestat nicio secundă rezultatul votului de la moțiune, nu aceasta a fost intenția mea, ci am încercat să trag un semnal serios de alarmă legat de modul în care se votează", a scris fostul premier pe Facebook.


Sorin Grindeanu a precizat că Parlamentul trebuie recredibilizat, iar parlamentarii trebuie să depună eforturi pentru îndreptarea imaginii instituției.


"E foarte important ca, pe viitor, să ne asigurăm că votul secret este respectat. Altfel, nu vom reuși să recâștigăm încrederea românilor în Parlament, forul democratic suprem", a conchis Grindeanu.


Fostul premier a trimis pe 29 iunie o sesizare Curții Constituționale în care semnalează că nu a fost respectat secretul votului la moțiunea de cenzură din 21 iunie.


Grindeanu a reclamat Curții Constituționale faptul că unii parlamentari au votat moțiunea de cenzură cu bilele la vedere, fapt ce contravine prevederilor din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, care prevede explicit votul secret pentru moțiunile de cenzură.


Comentează știrea

a-mirabilis
13 iulie 2017
L-a facut,,Ca la Timisoara''

Don Grindeanu,sa stii ca a fost unul Vasile Roaita care a,, tras semnalul ''de alarma si cred ca sti cum a sfarsit.Tu ai fost usor dar mult manipulat de un mare sforar,Ponta.Ma indoiesc ca vei mai reusi in politica.Acum,esti ca un pui de cioara cazut din cuib si vrei sa ne convingi ca tu ai vrut sa tragi semnale ,cand colo ai tras apa dupa ce ai facut ceva pe politica.He,he,neneaca,ca sa fi Prim Ministru nu-i de ici colea.Este ca si cand dansezi si cand te simti si tu mai bine cu partenera,striga unul de pe margine;,Ca la Timisoara'!,'si trebuie sa schimbi partenera.Tu,ca timisorean,trebuia sa sti asta.

Marius.G
27 martie 2022
Grindeanu

Mai Grindene si Tu estii un mare hotulache.Voi nu stiti cum ati votat de ani de zile mai Escrocilor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0939 secunde