€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Alina Gorghiu, despre raportul GRECO: "O lovitură grea pentru PSD-ALDE"

Ştire online publicată Joi, 12 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că raportul GRECO reprezintă o „lovitură grea“ pentru PSD-ALDE și impune o reacție publică din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader, și a președinților Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

„Cam așa va suna și raportul MCV, precum concluziile din Raportul GRECO! Ne-am făcut iar de băcănie în fața partenerilor internaționali, a instituțiilor europene. Raportul reprezintă o lovitură grea pentru PSD-ALDE și confirmă că PNL și societatea au reacționat corect atunci când s-au opus modificărilor dorite de coaliția de guvernare la legile justiției. Raportul de azi (n.r. - ieri) impune o reacție publică, de justificare, pentru explicații, pentru scuze și pus cenușă în cap de la trei oameni: ministrul Justiției, șeful Camerei și șeful Senatului. Ca să nu mai zic că acest raport merită chiar o dezbatere în plenul reunit... dar cine credeți că are disponibilitate să discute despre lucruri serioase și grave din PSD - ALDE?!”, a scris Alina Gorghiu, ieri, pe Facebook.

Ea subliniază că argumentele prezentate de GRECO legitimează clar că amendamentele PSD-ALDE la cele trei legi nu vizează independența sistemului judiciar, ci creează vulnerabilități pentru acesta.

„S-a pierdut timp prețios și se va mai pierde până vom avea în final legi ale justiției clare, aplicabile, reformatoare, s-a creat un climat politic tensionat, lipsit de transparentă, s-au ignorat alte priorități importante pentru țară, s-a creat un clivaj artificial în rândul cetățenilor. Fac un apel la PSD-ALDE să profite în mod constructiv de publicarea raportului, să-și reconfigureze strategia pe toate inițiativele legate de justiție, dar profesionist, fără tertipuri, să renunțe la aroganța de a trece prin Parlament legi vitale, modificate, astfel încât să fie în acord cu interesele social-democraților, doar pentru că au majoritate și să accepte să solicite opinia Comisiei de la Veneția pe acest pachet legislativ”, conchide Alina Gorghiu.

Grupul statelor împotriva corupției al Consiliului Europei (GRECO) se declară, într-un raport publicat ieri, profund îngrijorat de anumite aspecte ale legii privind statutul judecătorilor și al procurorilor, ale legii privind organizarea sistemului judiciar și ale legii privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) adoptate recent de Parlamentul României, ca și de proiectele de amendamente la legislația penală, relevă un comunicat de presă al Consiliului Europei, consultat de Agerpres.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4533 secunde