€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Alianța 2020 USR-PLUS susține alegerea primarilor în două tururi

Ştire online publicată Luni, 18 Martie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Candidații Alianței 2020 USR PLUS se află într-un turneu prin țară și diaspora în perioada campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare. Drept urmare, duminică, s-au aflat la Constanța. 
Co-președinții Alianței, Dacian Cioloș și Dan Barna, i-au avut alături pe candidații de pe lista comună la alegerile europarlamentare: Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu, Vlad Gheorghe, Alin Mituța, Naomi Reniuț, Liviu Iolu, Radu Mihaiu, Anca Majaru, Camelia Crișan, Daniela Șerban, Silviu Gurlui, Cătălina Sofron, Teodora Stoian, Gabriela Mirescu, Bogdan Deleanu, Ștefan Pălărie. 
În cadrul întâlnirii cu presa, Dan Barna a spus că Alianța 2020 are cei mai competenți candidați. Și Dacian Cioloș a susținut că „cei care vor candida au dovedit deja că sunt profesioniști în meseriile lor, sunt oameni dedicați comunității din care fac parte și nu fac parte din diverse grupuri de interese“. 
Totodată, Dacian Cioloș a mai precizat că are încredere în cetățenii din Constanța și a adăugat că este timpul ca municipiul de la malul mării să nu mai fie prizonierul unor grupuri de interese. 


În altă ordine de idei, întrebați fiind ce părere au despre revenirea la alegerea primarilor din două tururi de scrutin, liderii Alianței 2020 au răspuns pozitiv și au cerut public parlamentarilor să voteze o lege în acest sens. 
„Primul punct ca importanță și ca impact la nivel național este exact revenirea la alegerea primarilor în două tururi, pentru că, în prezent, reprezentativitatea unor primari din țară se bazează pe votul a 8 sau 12% din electorat, ceea ce era de-a dreptul ridicol. Am folosit și folosim toate instrumentele legale la nivel parlamentar și la nivel de inițiativă cetățenească pentru modificarea legii“, a explicat Dan Barna. 


Referitor la acuzațiile aduse de Călin Popescu Tăriceanu, că Dacian Cioloș, în mandatul său de premier, nu a dorit să dea o ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi, liderul PLUS a subliniat că Parlamentul putea vota o lege în acest sens. 


„Am spus foarte clar de atunci. Susțin alegerile pentru primari în două tururi, e cel mai democratic. Această decizie, care e una politică, trebuie asumată politic în Parlament, nu prin Ordonanță de Urgență dată de Guvern, pentru că, dacă nu e asumată politic în Parlament, oricând Parlamentul poate să schimbe această decizie“, a spus Dacian Cioloș.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7420 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3941 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6101 secunde