Aleșii județeni au votat: CJC, partener în programul "Alege Oaia", proiectul ministrului Daea

380
2
Aleșii județeni au votat: CJC, partener în programul

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul unei ședințe ordinare. Întâlnirea a avut loc, de la ora 13.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ. De la întâlnire a lipsit președintele CJC, Horia Țuțuianu, care este plecat din țară. În acest condiții, ședința a fost prezidată de vicepreședintele CJC Claudiu Palaz. Pe ordinea de zi s-au aflat 23 de proiecte și toate au fost aprobate de aleșii județeni.


Astfel, consilierii au fost de acord cu înființarea Serviciului de Zi, fără cazare, Centrul de Zi de Recuperare Cogealac în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, a Regulamentului de Organizare și Funcționare al acestuia precum și aprobarea modelului cadru al Convenției de asociere. 


Un alt proiect votat face referire la aprobarea înființării locuinței protejate "Luceafărul" Medgidia și a Regulamentului de Organizare și Funcționare a acesteia. Totodată, a fost aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare a Serviciului Social cu cazare Centrul de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Sparta Rotterdam. 


Alte proiecte au vizat aprobarea salariilor de bază pentru aparatul de specialitate din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în conformitate cu prevederile Legii nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și aprobarea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Direcției Publice Județeane de Evidență a Persoanelor Constanța. 


În plus, aleșii au mai aprobat taxele speciale pentru activitățile de stare civilă și evidență a persoanelor, prestate de către Direcția Publică Județeană de Evidență a Persoanelor Constanța.


În ceea ce privește transportul public de persoane, pe ordinea de zi a existat un proiect ce viza aprobarea atribuirii licențelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, conform Legii Serviciilor de transport public local nr.92/2007, operatorului de transport SC "Dorada Transporting" SRL. Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi. 
Totodată, consilierii județeni au mai aprobat un proiect de hotărâre prin care administrația județeană urmează să devină partener în programul național lansat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, mai exact, proiectul "Alege Oaia". Drept urmare, aleșii județeni au votat proiectul privind aprobarea Acordului de colaborare privind înființarea și funcționarea punctelor de informare și promovare pentru Campania națională a consumului de carne și produse provenite în special de ovine. 


Acordul se face între Direcția pentru Agricultură Județeană Constanța, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța, pe de-o parte și Asociația Crescătorilor de Ovine Dobrogea și Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine "Păstorul Miorița", din Medgidia, de cealaltă parte. 


Concret, CJC nu va contribui financiar la această campanie, ci va fi doar partener în promovarea programului. Acordul presupune înființarea și funcționarea punctelor de informare și promovare, iar producătorii nu vor achita nicio taxă pentru utilizarea standurilor, apă, electricitate, toalete și alte utilități.


Reamintim că, prin proiectul denumit "Alege Oaia" se încearcă determinarea consumatorilor să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie și preparatele din carne de oaie. 


Comentează știrea

Ciobanul
30 ianuarie 2018
Oaia

Berbecii din CJC au ales oaia !!!! Bun parteneriat ! Succes ! La cât mai mulți mielușei ! Vine Paștele !

Gigi
30 ianuarie 2018
Da !

Oaia mioritica constanteana de succes este Sabrina Nedelcu - amanta de weekend al celebrului mascarici parlamentar Titus Livius Brailoiu ! Cine se aseamana se aduna ... asa se puiesc jigodiile si javrele de la PSD-ALDE - de nu le-ar muri multi inainte ...

Pagina a fost generata in 2.1728 secunde