Aleșii ar putea scăpa de incompatibilitatea ANI

89
Aleșii ar putea scăpa de incompatibilitatea ANI - alesiiarputea-1418126129.jpg

Articole de la același autor

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat astăzi că dacă articolul din Legea 161/3003 privind incompatibilitatea, pentru care este judecat și Klaus Iohannis, este declarat neconstituțional, constatarea ANI se anulează și aleșii locali nu-și mai pierd mandatele.

Augustin Zegrean a fost întrebat de jurnaliști, la intrarea în sediul Curții Constituționale, ce se va întâmpla cu procesele aflate pe rolul instanțelor în cazul în care articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 va fi declarat neconstituțional.

"Ei (aleșii locali - n.r.) câștigă, li se anulează constatarea făcută de ANI. Dacă legea nu mai prevede că ei sunt în incompatibilitate, nu-i mai poate menține nimeni în incompatibilitate. (...) Nu-și mai pierd mandat pentru acest motiv", a spun președintele Curții Constituționale.

Curtea Constituțională reia marți dezbaterile cu privire la articolul din Legea 161/2003 în baza căruia Agenția Națională de Integritate i-a declarat incompatibili pe mai mulți aleși locali, între care și pe președintele ales Klaus Iohannis, fost primar al municipiului Sibiu.

În cele din urmă, dezbaterile au fost amânate pentru data de 16 decembrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5489 secunde