Alegeri parțiale, duminică, în Deva și în 16 comune din țară

124
Alegeri parțiale, duminică, în Deva și în 16 comune din țară - vot-1509795266.jpg
Duminică, 5 noiembrie, vor avea loc alegeri parțiale în municipiul Deva și în 16 comune din 12 județe. Campania electorală s-a încheiat sâmbătă dimineață.


Guvernul a stabilit organizarea în data de 5 noiembrie a scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 16 localități în care această funcție a rămas vacantă, precum și pentru alegerea consiliului local într-o comună, relatează Agerpres.

Locuitorii din Deva, județul Hunedoara, sunt așteptați să-și aleagă un nou primar. Postul a rămas vacant după ce fostul edil-șef, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Tot duminică sunt chemați la urne și cetățenii din localitățile: Bocsig - județul Arad, Nicșeni - județul Botoșani, Călărași - județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu - județul Constanța, Telești - județul Gorj, Balș - județul Iași, Bîrghiș - județul Sibiu, Drăgoiești - județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia - județul Teleorman, Checea - județul Timiș, Oșești - județul Vaslui, Vlădești - județul Vâlcea.

Iar în comuna Mereni din județul Constanța vor avea loc alegeri parțiale pentru Consiliul Local.

Executivul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale: campania electorală a început cu 15 zile înainte de data alegerilor, pe 22 octombrie, și s-a încheiat pe 4 noiembrie, ora 7:00.

Fondurile s-au ridicat la 4,368 milioane de lei și au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru acest an.

Guvernul a decis și măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale. Au fost stabilite atribuțiile și sarcinile care revin Autorității Electorale Permanente, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Institutului Național de Statistică, Serviciului de Telecomunicații Speciale, instituțiilor prefectului, primarilor, președinților consiliilor județene și președinților tribunalelor.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut tuturor structurilor de asigurare a ordinii publice atenție sporită, astfel încât acest proces electoral să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 Noiembrie 2017
Stire din Politică-Administrație : UPDATE. MARȘ PENTRU JUSTIȚIE, LA CONSTANȚA
Pagina a fost generata in 0.9244 secunde