Alegeri anticipate chiar în acest an, în Republica Moldova? Ce spune Igor Dodon

193
Alegeri anticipate chiar în acest an, în Republica Moldova? Ce spune Igor Dodon - moldova-1548416155.jpg

Articole recomandate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre "posibilitatea organizării, tot în acest an, a unor alegeri anticipate', ca eventual rezultat al campaniei parlamentare al cărei start oficial a fost dat vineri, 25 ianuarie, informează Ziarul Național și Deschide.md.

La o recepție oferită joi corpului diplomatic acreditat la Chișinău "cu ocazia sărbătorilor de iarnă', Igor Dodon a afirmat că după alegeri "e foarte mică probabilitatea să se producă o alianță între oricare dintre formațiunile care vor accede în Parlament'.

"Am spus diplomaților că mi-aș dori ca alegerile parlamentare să ducă la formarea unei majorități guvernamentale unitare și solide, care să constituie un guvern complet nou, mult mai orientat social și mai responsabil. Acest lucru ar oferi posibilitatea lansării unor relații internaționale echilibrate atât cu Vestul, cât și cu Estul, păstrând ferm statutul de neutralitate. Totodată, ar permite revenirea Republicii Moldova în albia fireasca a implementării reformelor calitative, atât de necesare impulsionării dezvoltării socio-economice a țării', a notat Igor Dodon pe contul său de Facebook.

Deși a reiterat că este "obligat moral și politic' să-și asume rolul de "arbitru politic și mediator în eventualitatea oricăror scenarii postelectorale, implicit în cazul în care lucrurile vor evolua spre alegeri parlamentare anticipate', Dodon și-a anunțat anterior în mod deschis susținerea pentru socialiști în actuala campanie electorală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5145 secunde