Mai multe ştiri online:

"Alege autobuzul", o campanie inițiată de Primăria Constanța

Ştire online publicată Marţi, 16 Aprilie 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
Primăria Municipiului Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța“ au organizat, ieri, în cadrul proiectului „PORTIS - Dezvoltare durabilă prin inovare“, o sesiune de dezbateri având ca temă promovarea transportului public local în rândul cetățenilor din municipiul Constanța, prin demararea campaniei „Alege autobuzul“.

La eveniment au participat toți actorii de la nivel local care s-au implicat în găsirea de soluții pentru asigurarea unei mobilități urbane durabile în municipiul Constanța și în Zona Metropolitană Constanța.

O acțiune întreprinsă în cadrul proiectului vizează extinderea liniei 42 în Portul Constanța. Astfel că, de luni până vineri, în intervalul orar 6.30 și 8.30, 14.30 și 17.30, autobuzele 42 vor pleca din Tomis Nord și vor circula pe ruta Centru - Poarta 2 - Poarta 1 - Incinta Port (până la Cuibul Reginei - Dana Militară) și retur pe același traseu, acoperind astfel orele de vârf din perioada începerii și încheierii activității instituțiilor și operatorilor portuari.

De asemenea, importantă este inițiativa de a resistematiza marile bulevarde, prin Programul Operațional Regional, care presupune piste pentru biciclete, benzi dedicate transportului public și modernizarea traseelor pietonale.

Acest proiect dorește să schimbe radical modul în care se circulă în municipiul Constanța, pornind de la intersecția municipiului Constanța cu localitățile Agigea și Cumpăna și ajungând până la intrarea în stațiunea Mamaia. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37474 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
vineri, 24 mai Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2266 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9461 secunde