ALDE - pe liste separate la europarlamentare. Norica Nicolai, Daniel Barbu și Renate Weber, pe primele locuri

143
ALDE - pe liste separate la europarlamentare. Norica Nicolai, Daniel Barbu și Renate Weber, pe primele locuri - anbnjnc9ntgwjmhhc2g9zgzkztg4zdbm-1551301552.jpg

Articole recomandate

Biroul Politic Central al ALDE a aprobat, în ședința de miercuri, lista pentru europarlamentare, primii fiind europarlamentarii Norica Nicolai și Renate Weber - locurile 1 și 3 - și fostul președinte al AEP Daniel Barbu, pe locul 2.

Potrivit președintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pe locul 4 se află Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, pe locul 5 - deputatul Varujan Vosganian, locul 6 este ocupat de deputatul Andrei Gerea, locul 7 i-a revenit lui Radu Silaghi Dumitrescu de la Universitatea 'Babeș Bolyai' din Cluj, locul 8 - deputatului Eusebiu Pistru, locul 9 - fostului parlamentar Horia Victor Toma și locul 10 - lui Tudor Tim Ionescu de la organizația de tineret ALDE.

Tăriceanu a precizat că până la locul 33 sunt președinți ai organizațiilor ALDE.

"Există o repartiție echilibrată între regiunile geografice, în așa fel încât toți alegătorii noștri să aibă convingerea că votează o listă care le va reprezenta interesele în viitor în Parlamentul European", a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă ALDE va merge la alegerile europarlamentare pe liste separate, Tăriceanu a răspuns: "S-a bătut în cuie lista ALDE și nu se mai pune în discuție (n.r. - o listă comună cu PSD). Noi, pentru că suntem un partid ceva mai mic, putem să avansăm și mai repede și am hotărât să începem campania cât mai devreme".

Printre criteriile cu ponderi diferite enumerate de Tăriceanu care au stat la baza alcătuirii listei se află: experiența profesională și parcursul profesional, experiența politică, rezultatele obținute în alegerile precedente, cunoașterea unei limbi de circulație internațională, relațiile politice la nivel european, proiectul politic propriu.

"Fiecare candidat a trebuit să prezinte un proiect politic propriu, care s-a intitulat "Ce voi face ca deputat în Parlamentul European". Aceste criterii au fost însoțite de punctaje - unele de la 1 la 50, altele de la 1 la 70, altele de la 1 la 100 - și în funcție de aceste punctaje Comisia de evaluare a dat note fiecărui candidat și s-a stabilit un clasament", a mai spus Tăriceanu.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9493 secunde