€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

ALDE, atac la președintele Klaus Iohannis: "A încălcat Constituția"

Ştire online publicată Luni, 16 Octombrie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Vicepreședintele ALDE, Steluța Cătăniciu
ALDE, atac la președintele Klaus Iohannis:
Vicepreședintele ALDE, Steluța Cătăniciu, susține că președintele Klaus Iohannis a încălcat Legea fundamentală prin declarațiile sale referitoare la prezumția de nevinovăție pentru politicieni.


„Am urmărit cu îngrijorare declarația dumneavoastră referitoare la prezumția de nevinovăție. Această declarație a dumneavoastră scoate în evidență o gândire care se situează în afara democrației și a statului de drept și care ne aduce aminte de o altă declarație, la fel de periculoasă, făcută de un fost ministru tehnocrat al justiției, care considera drepturile românilor un lux. Este o declarație extremă, surprinzătoare chiar, care ar trebui să oblige Parlamentul României la o reacție”, afirmă Cătăniciu într-o scrisoare deschisă către președintele Iohannis.


Ea susține că șeful statului a uitat de îndatorirea stabilită prin Constituție de a veghea la respectarea Legii fundamentale „din dorința de a distruge cu orice preț coaliția de guvernare PSD-ALDE”.


„Conform acestui text, aveți obligația de a respecta principiul fundamental ridicat la rang constituțional, acela al prezumției de nevinovăție. În acest sens, articolul 23 prevede că până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de condamnare, persoana este considerată nevinovată. Dacă până acum nu ați înțeles, cred că ar trebui să știți că acesta este și motivul pentru care drepturile fundamentale și libertățile cetățenilor reprezintă esența statului de drept”, mai spune Cătăniciu în scrisoarea adresată președintelui.


Vicepreședintele ALDE susține că declarația președintelui Iohannis referitoare la prezumția de nevinovăție echivalează cu încălcarea gravă a Constituției.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7126 secunde