Mai multe ştiri online:

ALDE a votat alături de opoziție pentru alegerea primarilor în două tururi

Ştire online publicată Joi, 08 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Aleșii ALDE din Camera Deputaților au votat, ieri, pentru alegerea primarilor în două tururi, proiectul fiind retrimis la comisiile de specialitate întrucât propunerea de respingere, cu care intrase inițial la vot, nu a beneficiat de suficient sprijin.

Vicepreședintele formațiunii, Varujan Vosganian, a anunțat în plen că grupul ALDE a votat in corpore pentru revenirea la două turruri, în timp ce liderul grupului PSD a declarat că social-democrații se opun acestui lucru.

Pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, ALDE a votat, miercuri, cot la cot cu opoziția și împotriva poziției asumate de partenerul de guvernare, PSD.

„Nu înseamnă că avem divergențe cu PSD sau că vrem să rupem coaliția”, a declarat Varujan Vosganian, în acest context, la Digi 24.

Proiectul intrase la vot cu propunere de respingere, lucru dorit de social-democrați, dar fără succes pentru aceștia din urmă.

Adoptat tacit de Senat (adică, fără niciun fel de dezbatere), în iunie 2016, proiectul privind revenirea la două tururi de scrutin în cazul alegerilor pentru primării figurează pe ordinea de zi a Camerei Deputaților din februarie 2018. În ultimele luni, opoziția a demarat o campanie publică de conștientizare, dar și de strângere de semnături pentru organizarea alegerilor locale în două tururi.

Nu este prima dată, în ultimele luni, când neînțelegerile dintre ALDE și PSD se manifestă când e vorba de votarea în Parlament a unui proiect de lege. Unul din momentele incandescente din acest punct de vedere a fost cel al legii offshore, când aleșii ALDE au blocat planurile partenerilor de coaliție din PSD. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
vineri, 18 ianuarie Foto : Înșelătoria care face victime printe tineri și adolescenți: "Castingul" TV 27163 vizite, 0 comentarii Înșelătoria care face victime printe tineri și adolescenți: "Castingul" TV
Cultură-Educație
joi, 17 ianuarie Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor 2327 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor
Fun
marti, 15 ianuarie Foto : Horoscop 1597 vizite, 0 comentarii Horoscop
Economie
luni, 14 ianuarie Foto : Afacerea „corveta multifuncțională“  - un scandal cât Marea Neagră 1234 vizite, 0 comentarii Afacerea „corveta multifuncțională“ - un scandal cât Marea Neagră
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3544 secunde