€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Mai multe ştiri online:

Adrian Năstase: Ideea repatrierii aurului BNR mi se pare de bun simț

Ştire online publicată Sâmbătă, 02 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Adrian Năstase este de părere că ideea repatrierii aurului BNR de la Londra este ''de bun simț'', în condițiile în care ''România nu mai este în situația de la sfârșitul anilor '90'', iar Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană.


"Când am citit inițiativa legislativă a lui Liviu Dragnea și a lui Șerban Nicolae, mi-am spus, imediat, 'De ce nu?' În definitiv, România nu mai este în situația de la sfârșitul anilor '90. În plus, Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Pe de altă parte, unele evoluții recente ne arată că, în anumite situații, pentru diverse motive, mai întemeiate sau nu, unele rezerve pot fi sechestrate. În perioada comunistă, era la modă sechestrarea unor nave românești pentru datorii ale unor întreprinderi de stat - considerate datorii ale statului", argumentează fostul premier.

El adaugă că e posibil și ca această inițiativă a fost lansată pentru a schimba agenda dezbaterilor politice. "Unii spun că această inițiativa a fost lansată pentru a schimba agenda dezbaterilor publice - în condițiile în care, la Parlamentul european, obiecțiile referitoare la numirea, ca procuror șef european, a Laurei Codruța Kovesi nu avuseseră succes. Posibil", mai spune Năstase.


"Rămâne însa chestiunea de principiu - ideea repatrierii aurului BNR - care mi se pare de bun simț. Cu atât mai mult cu cât nimeni nu a solicitat ca aurul de la Moscova să fie 'repatriat' la Londra, ci la București!", concluzionează fostul premier, în încheierea postării de pe blog.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și senatorul PSD Șerban Nicolae au depus miercuri, la Senat, o propunere legislativă care prevede că depozitele de aur constituite de Banca Națională a României (BNR) în străinătate nu pot depăși 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8291 secunde