Zona Peninsulară, închisă circulației rutiere. Consiliul Local a decis să devină pietonală

749
Zona Peninsulară, închisă circulației rutiere. Consiliul Local a decis să devină pietonală - zonapeninsulara-1538064424.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Constanța s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii septembrie. Pe ordinea de zi s-au aflat, inițial, 66 de proiecte, însă au fost retrase patru. La final, din cele 62 de proiecte au fost votate 60, iar două au fost respinse.

Unul dintre cele mai controversate proiecte a vizat aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța.

Înainte de adoptarea acestuia, a luat cuvântul constănțeanul Andrei Dușu, în calitate de reprezentant al Asociației "Piața Ovidiu". El a solicitat consilierilor locali să nu voteze acest proiect invocând faptul că localurile din zonă se vor închide, dacă clienții nu vor mai avea acces cu autoturismele.

În cele din urmă, cei 17 aleși locali de la PSD și PMP au votat proiectul, șapte liberali au votat împotrivă, iar consilierul independent Andrei Popescu s-a abținut. Ulterior, primarul Decebal Făgădău a spus despre acest regulament că este unul perfectibil și a transmis un mesaj de încredere agenților economici care își desfășoară activitatea în Piața Ovidiu. Cu toate acestea, până una-alta, după avizul de legalitate al prefectului, se va închide circulația rutieră în Zona Peninsulară, astfel că Piața Ovidiu va deveni pietonală.

Tot în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Constanța a luat cuvântul și consilierul local independent Romeo Rezeanu, care a solicitat alocarea unor sume mai mari de bani unităților de învățământ, pentru ca părinții să nu mai fie nevoiți să dea bani la fondul școlii, dar și pentru a putea fi rezolvate diverse probleme întâmpinate de conducerea unităților școlare. În acest sens, el a dat exemplu faptul că la Școala 29 nu sunt fonduri pentru repararea gardului școlii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6389 secunde