Ziua Națională a Turciei, marcată de Consulat, la Constanța

571
Ziua Națională a Turciei, marcată de Consulat, la Constanța - ziuaturcieiprint-1572382613.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, la data de 29 octombrie, Republica Turcia își sărbătorește 
Ziua Națională. În acest an, s-au marcat 96 de ani de când țara a fost proclamată republică, sub conducerea lui Mustafa Kemal, supranumit și Ataturk, tatăl tuturor turcilor. 
 
Cu acest prilej, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, prin Excelența Sa, Sulhi Turan, a oferit, luni seară, o seară lirică susținută de violonista Seda Baykara, lector și membru al Orchestrei Simfonice a Universității Hacettepe Ankara, acompaniată la pian de conf. univ. dr. Nejla Ali, de la Universitatea "Ovidius" Constanța. Evenimentul a avut loc la hotelul "Del Mar Ballroom" din stațiunea Mamaia. Ulterior, tot aici, a avut loc și o recepție. La eveniment au fost prezente oficialități locale, lideri ai uniunilor turce și turco-tătare din România, oameni de afaceri, dar și alți invitați din diverse domenii de activitate. 
În deschiderea recepției, consulul general Sulhi Turan a adresat un mesaj invitaților, punând accent, în intervenția sa, pe evoluția relațiilor dintre Turcia și România și pe modelul de conviețuire interetnică specific Dobrogei. 


"Poporul turc sărbătorește cu entuziasm cea de-a 96-a aniversare a Republicii noastre, fondată la data de 29 octombrie 1923. Relațiile dintre Turcia și România sunt relații de prietenie. Turcia și partenerul său strategic, România, împărtășesc o istorie și o cultură comune. Relațiile dintre țările noastre se dezvoltă prin vizite reciproce și activități desfășurate atât în Turcia, cât și în România. Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța dorește dezvoltarea relațiilor de cooperare cu autoritățile române. În același context, vom continua să fim alături de concetățenii și coetnicii noștri din România și să îi sprijinim, în măsura posibilităților, în toate inițiativele lor", a spus consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Excelența Sa Sulhi Turan. 


XXX 
Reamintim că data de 29 octombrie are o semnificație istorică aparte, deoarece, începând cu anul 1923, poporul turc a început să își aleagă conducătorii și, astfel, s-a încheiat monocrația. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5359 secunde