„Ziua Națională a Înotului”, promulgată de președintele Klaus Iohannis

244
„Ziua Națională a Înotului”, promulgată de președintele Klaus Iohannis - iohannisziuainotului-1638212963.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, recent, legea care are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 19 iulie drept Ziua Naţională a Înotului.

„Ziua Naţională a Înotului va fi marcată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă, precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile. Pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la importanţa practicării înotului pentru sănătatea şi viaţa oamenilor, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a programelor şi evenimentelor dedicate acestei zile”, se arată în lege.

În expunerea de motive a actului normativ se argumentează faptul că simbolistica datei de 19 iulie este una cu totul aparte pentru nataţia mondială. Astfel, la 19 iulie 1908, cu prilejul desfăşurării celei de-a IV-a ediţii a Jocurilor olimpice de vară de la Londra, era înfiinţată Federaţia Internaţională de Nataţie. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3433 secunde