"Ziua Internațională a Familiei", sărbătorită în comuna Cumpăna

254

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale din Cumpăna marchează, astăzi, 15 mai, "Ziua Internațională a Familiei".

"Ziua familiei nu face parte din rândul evenimentelor ocazionale, oficiale, înscrise în calendarul cancelariilor de stat, ci este în fiecare zi tărâmul de pace și prosperitate al oamenilor care au înțeles să trăiască în legea lui Dumnezeu, pentru a semăna în jur armonii și frumuseți. Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei", a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Conform tradiției, la această dată, trăinicia unor familii din comuna Cumpăna este marcată de reprezentanții autorității publice locale, care au ocazia de a sărbători cele mai longevive cupluri ce aniversează fie nunta de aur, fie pe cea de argint, fie viitoarele cupluri la început de drum.

"Datorită acestor cupluri longevive, comuna Cumpăna, cu întâmplări bune sau mai puțin bune, este o familie tradițională care își așteaptă cu brațele deschise generațiile viitoare, cele opt cupluri care în acest an își unesc destinele. Este nevoie de o zi dedicată familiei, în semn de mulțumire și de bucurie pentru cei care nu concep viața în afara familiei, dar și în semn de îngrijorare față de aceia care cred că există echilibru în afara ei", a mai spus primarul Mariana Gâju.

Așadar, astăzi, Primăria și Consiliul Local Cumpăna vor felicita cele 12 familii care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie și le vor oferi cadouri simbolice, flori și diplome aniversare. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.30, când reprezentanții administrației publice locale vor oferi aceste mici simboluri la domiciliul familiilor. Tot astăzi, o nouă familie va prinde viață, prin oficierea căsătoriei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4866 secunde