Ziua Copilului, marcată de UDTR. Cum au sărbătorit etnicii turci

700
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a marcat vineri, 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului atât la Constanța, cât și la filialele UDTR din Tulcea, Medgidia, Hârșova, Tuzla, Cobadin, Cumpăna și Fântâna Mare, unde peste 250 de copii de etnie turcă au sărbătorit împreună într-o atmosferă ludică, de bună dispoziție.


La Constanța, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită într-un loc de joacă special amenajat unde, animatorii, costumați în personaje precum Minnie și Spider Man, i-au antrenat pe cei mici în jocuri distractive, specifice vârstei. Copiii s-au distrat sub atenta supraveghere a profesorilor de limba turcă, Melek Osman, Subihan Iomer și Aysel Arif. La Medgidia, cei 40 de copii de etnie turcă participanți au servit masa împreună și s-au antrenat în jocuri distractive sub îndrumarea coordonatorului de proiect, prof. Vildan Bormambet. Ziua s-a încheiat pentru toți copiii atât din Constanța, cât și de la filialele UDTR din Tulcea, Medgidia, Hârșova, Tuzla, Cobadin, Cumpăna și Fântâna Mare în jurul unui tort oferit de UDTR.


Elevii participanți la eveniment au fost selectați în funcție de performanțele obținute la limba turcă maternă, în anul școlar 2017-2018. Evenimentul a fost organizat de Comisia de învățământ a UDTR și a fost coordonat de președinta comisiei, prof. Vildan Bormambet. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5132 secunde