Zilele Recoltei la Cumpăna: muzică, bucate alese și oaspeți de seamă

690
1
La sfârșitul săptămânii trecute, polul distracției s-a mutat la Cumpăna, unde sute de persoane din localitate, dar și din comunele și orașele limitrofe s-au adunat la manifestațiile dedicatele Zilei Recoltei, dar și Festivalului Internațional "Rodul Pământului". Datorită eforturilor liderului admi-nistrației locale, Mariana Gâju, ale echipei sale din primărie și ale partenerilor acestui eveniment, cei prezenți au putut să asculte live muzica preferată, să guste un vin bun și să își facă proviziile de fructe și legume într-un cadru aparte.


"Toate acestea au fost posibile a se realiza în acest an de criză cu un partener de nădejde, un partener drag pe care l-am adus lângă noi", a precizat Mariana Gâju, făcând referire la sponsorul principal al evenimentului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. 

"Vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei consilieri locali, 17 la număr, de toate culorile politice, pentru că au hotărât să organizeze această manifestare dedicată agricultorilor pământului. Noi nu ne dezicem! Veșnicia s-a născut la sat, Cumpăna este comună! Suntem țărani, iubim și respectăm țăranii și de aceea știm să-i prețuim. Consiliul local, Primăria Cumpăna, toți funcționarii publici, cu mic cu mare, organizăm ceea ce înseamnă manifestare culturală, dar nu sin-guri. De data aceasta, pentru că este criză, ne-am luat lângă noi oameni puternici, oameni destoinici", a declarat primarul. 

Mariana Gâju i-a invitat pe scenă pe toți cei care au ajutat la organizarea întregului eveniment, dar și pe cei care au fost prietenii comunei de-a lungul anilor. Printre aceștia, amintim prezența directorului general din cadrul MDRT, Daniela Prelipceanu, cea a lui Nicu Marghiol, director executiv al Asociației "Cele mai frumoase sate din România", a Corinei Martin, președintele Asociației Litoral - Delta Dunării, a primarului comunei Vorona din Botoșani, Aurel Ștefan, e edilul orașului Akcay (Turcia), Cahit Inceoglu, a primarului Nina Costiuc, liderul administrației locale din comuna Budești (Republica Moldova). De asemenea, Gâju i-a avut alături pe parlamentarii PSD Alexandru Mazăre și Eduard Martin, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale din Sarichioi, Dâmbovița, Maramureș, Sibiu, Brașov, precum și din alte comune din România și din afara țării. 

Oaspetele surpriză al acestui eveniment a fost secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, constănțeanul Gheorghe Albu, care, deși avea un program încărcat în acea zi, a decis să participe la evenimentele de la Cumpăna. 

"Acest festival a depășit de mult granițele comunei Cumpăna, granițele județului Constanța, granița României și a ajuns să fie, așa cum spune și titlul, festival internațional. Acest lucru nu ar fi fost cu putință aici, la Cumpăna, dacă nu ar fi existat un om, o doamnă, un primar cum este Mariana Gâju. Dacă ar fi să dau o notă evenimentului și modului în care a fost organizat, aceea ar fi 10. Din programul 2007-2013 am învățat ceva, motiv pentru care noua construcție a politicii agricole comune 2014-2020 va fi una bună, dar cu accent deosebit pe fermele mici și mijlocii, pe stabilirea tinerilor fermieri în mediul rural", a declarat Gheorghe Albu. 

Precizăm că oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare, ajungând pe terenul de fotbal din Cumpăna însoțiți de primarul Marian Gâju, dar și de ansamblurile folclorice care, ulterior, au încântat publicul cu momente artistice. Tinerii au stat până târziu la discoteca în aer liber și la concertul susținut de interpreta Andreea Bălan, cei mai în vârstă fiind preocupați în principal să compare ofertele producătorilor veniți din județ, dar și din țară. 



Comentează știrea

Gabi
13 octombrie 2012
Doamna Gaju

doarme in fund?Altfel nu-mi pot explica coafura impecabila pe care o are tot timpul!Deh,invidie femeiasca!:)))

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Zilele Recoltei de la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.29 secunde