Zeci de mii de români, în stradă împotriva Guvernului Grindeanu

250
1
Zeci de mii de români, în stradă împotriva Guvernului Grindeanu - fondprotest-1487001121.jpg

Articole recomandate

Românii au ieșit, din nou, duminică seară, în stradă într-un număr foarte mare și au oferit imaginea zilei în întreaga Europă. 70.000 de oameni, în Piața Victoriei, formând un imens tricolor. 70.000 de români doar în București, și alte zeci de mii în restul țării, care au cerut demisia guvernului Grindeanu după scamatoria cu Ordonanța 13. 


În paralel, în fața Palatului Cotroceni, 1.000 de simpatizanți PSD cereau demisia președintelui Klaus Iohannis. 


Imaginele de neuitat au făcut parte din coregrafia celei de-a 13-a seară de proteste la Guvern. Manifestanții au format un uriaș tricolor după ce - în urmă cu o săptămână - au luminat Piața Victoriei. Dincolo de acest moment memorabil, cei 70.000 de oameni au cerut demisia Guvernului. Mulți dintre ei n-au ratat nicio manifestație și spun că vor ieși în continuare în stradă, până când România va avea un nou Executiv.


Exact la ora 21:00, zeci de mii de oameni au format un uriaș tricolor, care a luminat Piața Victoriei.


"Iubim România și pentru asta suntem aici. Tricolorul este al României, al țării noastre. Îl iubim și pentru asta suntem aici. Rezist, până când Guvernul nu înțelege că trebuie să guverneze pentru toții românii și nu numai pentru Dragnea sau pentru cei câțiva zeci de pușcăriabili care sunt avantajați de celebrele ordonanțe", spunea un protestatar în direct la Digi24.


Proteste au fost și în celelalte mari orașe ale țării. La Cluj au fost peste 15.000 de oameni în stradă, la Sibiu 10.000, iar la Timișoara 3.000.


La Constanța, aproximativ 800 de persoane au protestat în fața Pre-fecturii Constanța, cerând demisia Guvernului Grindeanu. 


Presa internațională, cu ochii pe România
Protestele de duminică, din România, au fost tratate pe larg de presa internațională, care notează că Guvernul a "calculat greșit", iar retragerea Ordonanței de Urgență 13 și demisia ministrului Justiției Florin Iordache nu au fost suficiente pentru a "controla incendiul" și că oamenii așteaptă votul din Parlament. Publicațiile străine evocă și formarea drapelului românesc în Piața Victoriei.


Mii de români au protestat duminică la București și în alte orașe ale țării față de Guvernul social-democrat care a încercat la începutul lunii să slăbească lupta anticorupție, scrie Reuters.


"Sentimentul în stradă este că nu s-a încheiat", explică pentru Reuters un antreprenor IT de 39 de ani, Cătălin Tenița, care a cofondat o platformă online care vizează să coopteze experți IT, designeri și nu numai pentru proiecte care să îmbunătățească guvernarea.


Associated Press notează că mulțimea strânsă în Piața Victoriei a marcat a 13-a seară consecutivă de manifestații antiguvernamentale la București. Și jurnaliștii americani amintesc că oamenii au format un drapel enorm al României.
Între timp, circa 1.000 de susținători ai Guvernului s-au strâns la Cotroceni, pentru a opta zi consecutiv, pentru a cere demisia președintelui Klaus Iohannis, mai scrie agenția.


AFP a făcut un reportaj la protestuul din Piața Victoriei, estimând numărul participanților la până 50.000. "Albas-tru, galben, roșu: zeci de mii de ma-nifestanți au format duminică, la București, un drapel românesc imens, luminat de telefoanele mobile, pentru a cere demisia Guvernului pe care îl acuză de subminarea luptei anti-corupție", scrie agenția franceză.


La mai puțin de o lună de la învestitură, Guvernul român condus de PSD a generat o mișcare de contestare populară fără precedent de la căderea comunismului, în 1989, amintește AFP.


New York Times afirmă că, la exact o săptămână după ce cele mai ample proteste din ultimii 25 de ani au zguduit România, circa 70.000 de manifestanți au umplut piața din fața sediului Guvernului, hotărâți să le arate celor aflați la putere că actuala criză este departe de a se fi încheiat.


Comentează știrea

DECEBAL
20 februarie 2017
MUNCA SI IARASI MUNCA !

Am muncit și nu am amintit oamenilor învârstă, că primesc pensia datorită muncii noastre, este ca un reproș ! Am muncit pentru amărâta de pensie ( pe lângă serviciu, mergeam la recoltatul : porumbului, roșiilor, cartofilor......, măturam străzile localității, săpam terenul din curtea instituției, greblam, pliveam plantele și câte și mai câte alte activități numite patriotice, când ne întoarceam acasă, ca " odihniți" ne continuam ziua cu cele casnice : prepararea hranei, îngrijirea copiilor și toate celelalte câte și mai câte, de cădeam obosiți, adică frânți de oboseală și tot așa, tot timpul, de nu ne mai trecea prin cap de : mitinguri și altele asemenea și acum suntem caracterizați, catalogați : boșorogi, dogmatici, criptocomunisti......., RUȘINEEEEEEEE ! Nu am jignit oamenii, vă vine rândul și vouă, tinerilor de azi, bătrânilor de mâine, că timpul trece și să auziți, cum vă vor cataloga tinerii de mâine, păcat că noi, nu vom mai fi, ca să auzim vorbele pe care, au să vi le adreseze ?! ), pensia pe care o primim este o batjocură și totodată este o rușine că după 27 de ani de la așa zisa revoluție din 1989, avem ajutoare de bătrânețe, că numai pensii, nu se pot numi acestea, vinovat este tot spectrul politic, de la stânga - la dreapta și invers ! Rușineeeeeeee, tuturor celor care ne caracterizează, cât și celor care ne-au condus pentru că, cu munca noastră, am ajuns de vorbă unora / altora ! DUMNEZEU VEDE, să nu vă ajungă, lacrimile noastre, că noi, părinții v-am purtat în pântec, v-am crescut, mulți chiar foarte mulți ați ajuns pe înalte culmi ale activității voastre și acum, astfel vă manifestați mulțumirea / recunoștința în fața lui Dumnezeu și părinților voștri ?!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3934 secunde