"Voi prezenta în primele 6 luni ale mandatului strategia națională de apărare a României"

77
Președintele Klaus Iohannis a declarat, azi, în discursul din Parlament, că va prezenta în primele șase luni ale mandatului său strategia națională de apărare a României și a propus tuturor partidelor parlamentare un consens privind nevoia creșterii bugetului apărării până la cel puțin 2% din PIB. 


"În planul politicii externe și de securitate, România își reconfirmă opțiunile și își asumă roluri noi. Clasa politică are multe defecte, dar are un merit important, acela de a fi asumat împreună o opțiune clară și ireversibilă în ceea ce privește politica externă, acela de a fi asigurat României securitatea națională", a declarat Iohannis.

El a afirmat că "cei trei piloni ai politicii noastre externe sunt Parteneriatul Strategic cu SUA, apartenența la NATO și la UE", iar "cuvintele cheie în ceea ce privește politica externă sunt continuitate și predictibilitate".

"Liniile strategice în care statul român este angajat vor fi urmate în timpul mandatului meu de președinte. Doresc să facem chiar mai mult, să aprofundăm Parteneriatul Strategic cu SUA nu doar în zona militară, ci și în zona schimburilor economice și culturale", scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.555 secunde