Viorica Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și la TAROM

Vineri, 18 Octombrie 2019
113
Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.


Acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent. Mai exact va fi verificată respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA, respectarea prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

De asemenea, va fi verificat și modul de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.

"Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați", a declarat premierul Viorica Dăncilă, conform comunicatului remis de Palatul Victoria.


Scandalul "TAROM" a izbucnit după ce Mădălina Mezei, directorul demis de la TAROM, a declarat pentru Hotnews.ro că Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să țină la sol mai multe aeronave Tarom în ziua votului pe moțiunea de cenzură pentru a împiedica parlamentarii din teritoriu să ajungă la Parlament.

"Este adevărat. Mi-a cerut să țin avioanele la sol. Mi-a zis să nu vină lumea la moțiune, să inventez probleme tehnice", a declarat pentru HotNews.ro Mădălina Mezei.


Pagina a fost generata in 0.2838 secunde