Viorica Dăncilă: "România este pregătită să înceapă negocierile de aderare la OCDE"

191
Viorica Dăncilă:

Articole de la același autor

Premierul Viorica Dăncilă a avut, marți, o întrevedere cu secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria, prilej cu care a subliniat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE și este pregătită să înceapă negocierile de aderare.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, întrevederea, care a avut loc cu ocazia vizitei de lucru a premierului Dăncilă în SUA, a prilejuit discutarea perspectivelor consolidării relațiilor dintre România și OCDE, pe fondul stadiului avansat al candidaturii României la organizație.

Potrivit sursei citate, premierul a apreciat sprijinul acordat până acum de secretarul general candidaturii țării noastre și a exprimat speranța pentru adoptarea cât mai rapidă a unei decizii a Consiliului OCDE cu privire la extindere.

"Șeful Executivului a arătat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE - susținut de întreaga clasă politică și de toți actorii relevanți din societatea românească - și este pregătită să înceapă negocierile de aderare. În acest context, demnitarul român a subliniat evoluțiile economice pozitive din România, rezultatele programului de reforme al Guvernului și participarea activă a instituțiilor din țara noastră la activitățile, proiectele și programele structurilor OCDE, precum și la inițiativele regionale și globale ale Organizației", se arată în comunicat.

"Aderarea la OCDE va constitui o modalitate suplimentară importantă de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creșterii bunăstării cetățenilor și va fi în beneficiul companiilor care își desfășoară activitatea în țara noastră", a spus prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Secretarul general Angel Gurria a evidențiat meritele candidaturii țării noastre, pledând pentru intensificarea cooperării dintre România și OCDE, care va consolida premisele pentru o decizie favorabilă privind invitația de aderare, precizează sursa amintită. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4352 secunde