Viorica Dăncilă: "Anul acesta, acordăm o atenție deosebită investițiilor"

182
Viorica Dăncilă:

Articole de la același autor

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, ieri, că valoarea totală a fondurilor europene pe care România le-a primit în acest an pentru agricultură și dezvoltare rurală se ridică la peste 2,2 miliarde de euro. 


"Așa cum ne-am angajat, acordăm în acest an o atenție deosebită investițiilor. În primele cinci luni ale acestui an, plățile pentru proiectele de investiții au fost cu 30% mai mari față de aceeași perioadă a anului 2018, ridicându-se la valoarea de 9,6 miliarde lei. Vorbim despre investiții atât din fonduri guvernamentale, cât și din fonduri europene. Chiar astăzi au intrat în conturile României încă 24 de milioane de euro, bani destinați dezvoltării satului românesc și sprijinirii fermierilor. Astfel, valoarea totală a fondurilor europene pe care România le-a primit în 2019 pentru agricultură și dezvoltare rurală se ridică la peste 2,2 miliarde euro. Vom continua să asigurăm finanțare pentru investiții, dar, în același timp, ne implicăm pentru ca aceste proiecte de dezvoltare să fie realizate la timp și să aibă beneficii economice și sociale", a spus Viorica Dăncilă, citată de Agerpres. 
Ea a adăugat că, pentru încurajarea investițiilor private, Ministerul Finanțelor Publice a pus, miercuri, în consultare publică noi măsuri pentru simplificarea și îmbunătățirea procedurilor, astfel încât mediul de afaceri să poată accesa mai ușor două scheme de ajutor de stat pentru proiecte cu impact major în economie și pentru cele destinate dezvoltării regionale. 


"Aceste noi măsuri răspund nevoilor din economia reală și încurajează competitivitatea, precum și crearea de noi locuri de muncă bine plătite pentru angajați cu înaltă calificare", a susținut prim-ministrul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3851 secunde