Victor Ponta, propunere pentru ieşirea României din criză

264
Victor Ponta, propunere pentru ieşirea României din criză - ponta-1604341355.jpg

Articole de la același autor

Președintele PRO România, Victor Ponta, a prezentat, ieri, primele două măsuri din planul pentru ieșirea din criză: venitul minim de criză pentru persoane fizice și sprijinul economic de criză pentru companii.

„Cred că este important să le spunem oamenilor ce câștigă ei după 6 decembrie, ce câștigă politicienii știm. Mi-am propus să venim cu două măsuri foarte clare, foarte simple, care se aplică pe tot anul 2021 și care merg țintit către oamenii care au nevoie de sprijin și către firmele care au nevoie de susținere. Aceste două măsuri vor fi condițiile PRO România pentru a vota în noul Parlament un guvern”, a declarat președintele PRO România.

Una dintre cele două măsuri este intitulată venitul minim garantat și presupune asigurarea, pentru fiecare român, a cel puțin 2.000 lei lunar și 1.500 lei/membru de familie. Cea de-a doua măsură prezentată de președintele PRO România este denumită sprijinul economic de criză și se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat și capital românesc.

„În primul rând, și aici este vorba despre HORECA și producătorii din industria alimentară, cota de TVA redusă de la 9 % la 5% - este un sprijin concret. A doua facilitate este eliminarea pentru 2021 a impozitului pe profit specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative. Al treilea lucru, extrem de important, este să acoperim minimum 50% pentru chiriile aflate în plată pe perioada

nefuncționării din cauza restricțiilor” , a explicat președintele PRO România. Victor Ponta susține că există o singură condiție esențială pentru toate aceste firme ca să beneficieze de sprijin, și anume să păstreze în cursul anului 2021 același număr de persoane angajate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6716 secunde