Victor Negrescu: Noua formă a PNRR nu a primit acceptul Comisiei Europene

192
Victor Negrescu: Noua formă a PNRR nu a primit acceptul Comisiei Europene - victornegrescu-1619081583.jpg
Noua formă a Planului Național de Redresare și Reziliență nu a primit acceptul Comisiei Europene, spune europarlmentarul PSD Victor Negrescu: „Din păcate, avem un plan politizat cu finanțări distribuite pe criterii politice în interiorul guvernului, în loc să vorbim de un plan național al României”, informează Digi24.


„Noua formă a Planului Național de Redresare și Reziliență nu a primit acceptul Comisiei Europene. Nu o spun eu, ci a afirmat-o vicepremierul Dan Barna, care a confirmat că s-au primit foarte multe observații din partea executivului european. Chiar dacă au mai anunțat de mai multe ori finalizarea planului, acum guvernanții vorbesc de un nou termen, în a doua parte a lunii mai, deși termenul inițial era în aprilie. Evident, planul real este în continuare ținut la secret”, transmite Victor Negrescu.


Europarlamentarul social-democrat menționează că problemele sunt cele subliniate de mai multe ori în intervențiile sale publice, respectiv proiectele prezentate nu sunt suficient de mature pentru a fi implementate până la finalul lunii august 2026, reformele prevăzute nu au ținte clare sau obiective de parcurs conform cerințelor europene, țintele pe zona de digital și de mediu nu sunt clar definite, o parte din proiecte nu au fost susținute coerent și suficient.


„De exemplu au picat finanțările pentru irigații. Finanțările pentru zona economică lipsesc cu desăvârșire, nu există suficientă transparență privind alocările pentru autoritățile locale și societatea civilă. Lista de probleme continuă. Planul Național de Redresare și Reziliență trebuia să ofere României o perspectivă de transformare pe termen mediu și lung. Din păcate, avem un plan politizat cu finanțări distribuite pe criterii politice în interiorul guvernului în loc să vorbim de un plan național al României. Poziția noastră rămâne în continuare una constructivă: ne dorim un PNRR care să funcționeze pentru România, ne dorim un plan care poate fi implementat și poate schimba în bine țara, dar pentru asta trebuie dialog, seriozitate și profesionalism, atribute care nu există în practicile de guvernare ale actualei majorități”, conchide Negrescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8791 secunde