Vicepreşedintele CJC Petre Enciu: „Constanţa va avea un nou teatru pentru copii”

637
Vicepreşedintele CJC Petre Enciu: „Constanţa va avea un nou teatru pentru copii” - fondenciuteatru-1638385631.jpg

Articole de la același autor

Proiectele demarate în judeţul Constanţa continuă să se implementeze, iar unele dintre ele sunt extrem de importante pentru dezvoltarea oraşului de la malul mării. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a făcut public un proiect pe care are de gând să îl implementeze şi pentru care contractul pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice a fost semnat.

Este vorba despre „Construirea şi dotarea Teatrului pentru Copii şi Tineret” care urmează să fie ridicat pe terenul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Suprafaţa pe care va fi construit acest teatru este de 1.500 de metri pătraţi, la care se adaugă 70 de metri pătraţi pentru gradene şi scenă în aer liber.

Regimul de înălţime al clădirii va fi D+P+1E şi va găzdui o sală multifuncțională de spectacole și repetiții cu 60 de locuri la demisol, săli de expoziție şi o sală de spectacol principală cu 300 de locuri la parter.

De asemenea teatrul va mai beneficia de backstage care se va întinde pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi şi o curte interioară care se va întinde pe o suprafaţă de 95 de metri pătraţi.

Spectatorii vor putea urmări spectacolele şi de la balcon, iar la etaj aceştia vor beneficia de o terasă circulabilă.

Valoarea investiției este estimată la 6.890.000 euro fără TVA, iar proiectantul are 90 de zile la dispoziție pentru elaborarea documentației și obținerea avizelor. Acest obiectiv va contribui la diversificarea paletei de activități destinate celor mici de la Delfinariu.

„Amplasamentul acestui obiectiv de investiţii a fost special ales în incinta actualului Delfinariu pentru a îmbina activităţile destinate celor mici. Ei pot merge la spectacolele cu delfini, la acvariu, la micro-rezervaţie şi apoi la teatru. Este un nou obiectiv într-un spaţiu destinat exclusiv copiilor. Noi considerăm că este important să ducem această activitate pe acest amplasament. Din punctul meu de vedere, cred că este locul ideal pentru un teatru de copii. Face sens să discutăm despre aşa ceva”, a declarat pentru „Cuget Liber” vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu.

El a mai spus că vom asista la construirea unui teatru după foarte mult timp în oraşul de la malul mării, iar acest lucru nu ar trebui decât să ne bucure.

„Noi avem deja un teatru de copii. Este o instituţie subordonată Consiliului Judeţean Constanţa. Acest teatru funcţionează într-o clădire care este subdimensionată pentru nevoile Constanţei. După câteva zeci de ani se va construi un teatru în Constanţa. Din punctul acesta de vedere, putem spune că realizăm un lucru bun pentru comunitate”, a mai adăugat Petre Enciu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5355 secunde