Iohannis, la bilanțul DNA:

"Veți avea în mine un partener și un susținător al aplicării principiilor statului de drept"

302
3
Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Direcția Națională Anticorupție a arătat, prin activitatea sa, că principiile statului de drept nu sunt simple deziderate, șeful statului transmițându-le magistraților că va fi un partener și un susținător al aplicării acestor principii, informează Agerpres. 


"Prin activitatea sa, DNA a arătat că principiile statului de drept nu sunt simple deziderate, ci realități pe care le trăim cu toții. O societate care se clădește pe un asemenea fundament are mai multe șanse de dezvoltare și de prosperitate. Veți avea în mine un partener și un susținător al aplicării acestor principii", a afirmat șeful statului, la ședința de prezentare a raportului de activitate al DNA pe anul 2017.


El a subliniat că România are nevoie de dezvoltarea unor politici publice și a unei legislații care să pună mai mult accent pe măsurile de prevenire a faptelor de corupție și pe educarea cetățenilor, în special a tinerilor, cu privire la efectele nocive ale corupției de orice fel.


Șeful statului a arătat că în cei 16 ani de la apariția Parchetului Național Anticorupție a avut loc o creștere a capacității statului de a combate corupția, care a fost recunoscută de toți partenerii externi.


"În tot acest timp, nu doar instituțiile s-au schimbat. Societatea românească s-a maturizat ca urmare a consolidării democrației. Susținerea fără precedent pe care oamenii au arătat-o valorilor statului de drept ne arată că cetățenii își doresc o Românie demnă, o justiție dreaptă și o societate în care cei care se plasează sau încearcă să se plaseze deasupra legii răspund pentru faptele lor, indiferent de poziție, funcție, avere sau statut social", a precizat el. 


Klaus Iohannis a punctat că încrederea în justiția din România este dată de magistrați, despre care a afirmat că sunt "repere de comportament în cadrul oricărei societăți democratice".


"Integritatea și profesionalismul acestora trebuie să rămână standarde de referință pentru societatea românească", a spus Iohannis.


În acest context, el a precizat că abaterile individuale care riscă să afecteze prestigiul unui întreg corp profesional trebuie prevenite și corectate cu fermitate și promptitudine de către instituțiile cu atribuții în domeniu.


Comentează știrea

rex
1 martie 2018
Nazist scarbos!

Normal ca nazistul sa protejeze bufnita scarboasa ptr a intari statul mafiot ce distruge Romania!

Rex, catelul fidel
1 martie 2018
nu e intamplator..

Nu e intamplator ca ai nume de javra, ai si atitudine corespunzatoare. In statul paralel traiti voi, ciumatilor, sunteti paraleli cu realitatea si bunul simt. Pentru voi, oricare alta persoana cu bun simt si moralitate, este ori Sorosist, ori cetatean al statului paralel, ori victima a binomului, ori spalat pe creier de extraterestrii. Se spune ca atunci cand esti prost, nu e greu pentru tine, e greu pentru cei din jurul tau. Acum intelegi de ce ne e greu ? Suteti prea multi si prea prosti.

"rex",studiu de caz
1 martie 2018
Cum recunosti un bolsevic ?

Stati linistiti,numai broasca se taie pe burta ca sa vezi cate rotite are sub piele.Un bolsevic se întărită cu batul prin gard,asa cum face ziarul Cuget Liber cu "rex". Acest "rex" trebuie sa fie un Pit Bull dresat de Fagadau.Rex nu gandeste,el latra ca d-aia-i caine de casa.Daca observati,are acelasi fel de latrat cand il vede pe seful statului.Intr-un fel latra la pisica si in alt fel latra Iohannis.Nici minte nu are prea multa.Din 1944 si pana azi si de la Tisa pana la Moscova daca nu esti bolsevic inseamna ca esti nazist,daca nu esti comunist inseamna ca esti dusmanul poporului, daca nu esti cu noi inseamna ca esti dusmanul nostru.Asa recunosti un bolsevic.Cand nu are argumente iti zice ca esti nazist sau mafiot,chiabur,mosier sau bandit."rex",studiu de caz.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7994 secunde