Veşti bune pentru Constanţa! 34 de kilometri de drum judeţean vor fi reabilitaţi şi modernizaţi

1454
Veşti bune pentru Constanţa! 34 de kilometri de drum judeţean vor fi reabilitaţi şi modernizaţi - fonddrumuriasfaltate2-1619724005.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa îşi îndreaptă atenţia către drumurile judeţene existente în judeţul nostru, care la această oră nu se află la cea mai înaltă calitate. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a explicat pentru „Cuget Liber” care este stadiul proiectului prin care o parte a acestor drumuri judeţene vor fi modernizate. Este vorba despre o distanţă de 34 de kilometri de drum judeţean, între localităţile Tariverde şi Crucea.

Acest drum se află într-o stare deplorabilă, iar Petre Enciu a dat garanţia că va fi modernizat.

„Este vorba despre proiectul de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene DN22 şi DN2A. Practic este vorba despre sectorul de drum judeţean dintre localităţile Tariverde şi Crucea. Sunt 34 de kilometri, iar pentru aceştia efectuăm proiectarea. Vom face un studiu de fezabilitate şi vom efectua proiectul tehnic cu detalii de execuţie. Valoarea estimată este de două milioane de lei. Din tema de proiectare a acestei investiţii reies cam 124 de milioane de lei. Drumul va fi consolidat pentru trafic greu pentru că acolo circulă frecvent maşini de mare tonaj care cântăresc aproximativ 60 de tone. Vrem să lăţim acest drum pentru că este prea îngust şi îl vom aduce la standardele unui drum judeţean. Vom construi şi piste de biciclete în unele localităţi, acolo unde locul o permite. Vom avea staţii de autobuz noi cu alveole”, a declarat în exclusivitate pentru „Cuget Liber” vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu.

El a adăugat că, în localităţile respective, trebuie să existe neapărat piste ciclabile şi staţii de autobuz. Aceste staţii de autobuz ar trebui să fie acoperite, astfel încât oamenii să nu stea în ploaie, ninsoare sau vânt în timp ce aşteaptă mijlocul de transport în comun.

„Pistele pentru biciclete vor fi construite doar în localităţi. Este adevărat că s-ar putea construi aceste piste şi în afara localităţilor, însă înainte de toate acestea, proiectantul va trebui să analizeze ce avem exact pe acel teren şi va trebui să vină cu soluţii. Proiectantul are libertatea de concept pentru că aşa scrie în lege. Trebuie să vină cu soluţii legale cu care să se încadreze şi în constrângerile care sunt existente în caietul de sarcini. Aşteptăm aceste soluţii. Este nevoie neapărat de aceste piste ciclabile, de staţii de autobuz şi, în special, de trotuare în localităţi. Drumul trebuie să fie consolidat. Vom face staţii de autobuz acoperite, astfel încât oamenii să se poată adăposti de ploaie sau de ninsoare. Eu, de exemplu, sunt nemulţumit că în oraşul Constanţa există staţii de autobuz care nu sunt acoperite. Acestea nu sunt deloc prietenoase pentru călători. Voi insista să se prevadă aceste staţii de autobuz acoperite. Aşa este normal, aşa există peste tot în lume. Acestea sunt detalii, iar eu sunt foarte atent la detalii. Lucrurile nu vor trece rapid pe lângă mine, fără să studiez problema. Voi merge personal pe teren”, a adăugat Petre Enciu.



Trotuarele sunt un aspect foarte important. Ele lipsesc din foarte multe localităţi, iar vicepreşedintele CJC a oferit asigurări că pe tronsonul de drum judeţean menţionat acestea vor fi construite.


„Dacă se poate ar trebui să construim trotuare pe tot traseul pe care drumul respectiv îl traversează în localităţi. Aici vorbim de Cogealac, Grădina, Pantelimonul de Jos, Pantelimon şi aşa mai departe. Voi fi atent la aceste detalii referitoare la trotuare. Nu vor exista centuri ocolitoare. Nu vom construi drumuri noi. Luăm ce este existent şi modernizăm. Modernizarea se face cu bani veniţi din fonduri europene. Ideea este să creştem şi viteza de deplasare. În acest moment viteza de deplasare este undeva la 30 de kilometri pe oră, ceea ce nu este deloc bine pentru un drum judeţean. Cu ajutorul acestui drum vom face legătura dintre Cetatea Histria şi drumul naţional care duce la Hârşova”, a concluzionat Petre Enciu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5925 secunde