Veste bună pentru Cumpăna. Se construieşte nodul rutier care va face legătura cu Autostrada A4

1711
Veste bună pentru Cumpăna. Se construieşte nodul rutier care va face legătura cu Autostrada A4 - fondcumpanadezbatere-1625588268.jpg
Luni, 5 iulie, la Cumpăna, a avut loc o dezbatere publică privind două investiţii masive. Este vorba despre nodul rutier Autostrada A4-Cumpăna şi despre extinderea şi modernizarea părţii carosabile a DN 39E, atât in interiorul cât şi în exteriorul localităţii Cumpăna.

Dezbaterea publică a fost realizată cu scopul de a informa cetăţenii despre proiectul de construire a nodului rutier şi implicit de a stabili împreună cu reprezentanţii CNAIR care sunt etapele care trebuie parcurse până la construirea nodului.

La discuţie au participat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, dar şi reprezentanţi ai firmei care urmează să se ocupe de demararea lucrărilor. În sala Căminului Cultural din Cumpăna au fost prezenți și localnici, care au luat cuvântul, subliniind necesitatea realizării nodului rutier cu Autostrada A4.

Mariana Gâju şi-a început discursul explicând în ce constă investiţia care urmează să fie făcută la Cumpăna. Pentru extinderea DN 39 E vor fi afectate câteva terenuri, iar proprietarii acestora vor fi despăgubiţi.

„Ne vom ocupa de proiectarea nodului de descărcare de pe Autostrada A4 pe teritoriul comunei Cumpăna. Investiţia aceasta este concomitent desfăşurată împreună cu o altă investiţie, care se referă la extinderea părţii carosabile a Drumului Naţional 39E, mai precis Şoseaua Constanţei, aşa cum este cunoscută. Este vorba despre şoseaua care străbate comuna de la Canalul Dunăre-Marea Neagră până la intrarea în comună. Când mergem spre Constanţa, pe partea dreaptă, avem graniţa cu comuna Agigea, mai precis satul Lazu. Pe partea stângă avem graniţa cu municipiul Constanţa. Vor fi afectate terenuri, atât ale proprietarilor de pe teritoriul administrativ al comunei Cumpăna, dar şi câteva terenuri care se află în municipiul Constanţa. În conformitate cu prevederile legale, autorizaţia de construire a acestor investiţii va fi eliberată de către Consiliul Judeţean Constanţa”, a explicat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.



Nodul rutier, solicitat din momentul realizării autostrăzii


Mariana Gâju spune că localitatea Cumpăna are neapărat nevoie de o asemenea investiţie, pentru că nu este normal ca cei care vor să ajungă în comună dinspre nordul Dobrogei să ocolească prin satul Lazu.

„Timp de o lună, aveam obligaţia morală, ca şi locuitor al comunei Cumpăna, să vă reamintesc că s-au împlinit zece ani de când noi, administraţia publică locală, ne străduim să realizăm această investiţie. Noi am solicitat această investiţie încă de la construirea autostrăzii A4 pentru a nu mai fi nevoie să ocolim prin Lazu şi apoi să ne întoarcem, să intrăm în comuna noastră. Nu s-a putut până acum, chiar dacă în anul 2015 un studiu de fezabilitate se afla în sertarul celor de la CNAIR. Abia a treia oară când cei de la CNAIR au realizat licitaţia de proiectare a acestui nod de descărcare a fost acceptată de către societatea Search. În prezent, această societate are termen până în septembrie 2021 pentru finalizarea studiului de fezabilitate. Din data de 3 iunie şi până în prezent s-a lucrat la realizarea studiilor necesare. Proiectanţii sunt cazaţi, de o săptămână, pe teritoriul comunei Cumpăna”, a explicat Mariana Gâju.

Dezbaterea publică de la Cumpăna nu a avut un final în care să se găsească soluţii concrete pentru demararea investiţiilor. Din acest motiv, va mai avea loc o întâlnire în care discuţiile vor continua, toţi cei implicaţi sperând ca problema să se rezolve cât mai repede. Data acestei întâlniri nu a fost încă stabilită, urmează să fie comunicată ulterior.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2915 secunde